Låna

Låna upp till 20 000 kr med Flexlimit

Ibland uppstår det situationer när man är tvungen att ansöka om ett lån för att täcka utgifterna som följer med. Det kan handla om ett plötsligt tillskott i familjen, ett besök på sjukhuset eller något annat som gör att du behöver pengar genast. När dessa situationer uppstår bör vi leta efter ett flexibelt lån med schyssta villkor. Då är Fleximit något att förlita sig på. Flexlimit är en långivare som erbjuder ett fortlöpande låneavtal till dig som är i behov av pengar för att täcka oförutsedda utgifter.

Vilka är Flexlimit?

FlexLimit är en del av moderbolaget C Finance AB och har erbjudit konsumentkrediter i Sverige sedan 2006. De har sedan de etablerades betjänat tiotusentals nöjda kunder. Deras verksamhet bygger på ärliga lånevillkor och en förstående, professionell kundtjänst.

De erbjuder privatpersoner kontokrediter på mellan 5 000 och 20 000 kr. Allt för att du ska kunna täcka de oförutsägbara utgifterna som uppstår. Löptiden är flexibel och baseras på hur mycket pengar låntagaren lånar och hur stor del av lånet som används.

Så ansöker du om ett lån hos Flexlimit

En låneansökan hos Flexlimit går mycket snabbt och flexibelt. Låneansökan utfylls genom deras hemsida och när ansökan kommit vidare till dem genomför de en kreditupplysning för att säkerställa att du har en god återbetalningsförmåga. Denna kreditupplysning genomförs av Creditsafe och är därför ett bra val för den som vill behålla sin goda kreditvärdighet.

Hos Flexlimit kan du låna 5000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kronor, allt efter hur mycket du har behov av. Vanligtvis syns pengarna på kontot inom 15 minuter från det att du har fyllt i din ansökan. Detta varierar dock från bank till bank. Har du Nordea eller Handelsbanken så tar det normalt 15 minuter, men hos Swedbank, Danske Bank eller SEB kan det ta en vardag innan pengarna syns på ditt konto.

Krav när du ansöker om ett lån

Flexlimit är en ansvarsfull långivare och lånar endast ut till personer med en god ekonomi och som klarar av att återbetala de kostnader som uppstår i samband med lånet. Därför ställer de krav på de potentiella låntagarna innan låneprocessen börjar. För att kunna ansöka om ett lån hos Flexlimit måste du uppfylla följande villkor:

 • Ha fyllt 20 år och vara myndig.
 • Inte inneha någon betalningsanmärkning från tidigare.
 • Vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
 • Ha ett svenskt konto att utbetala lånet till.
 • Ha BankID för att kunna identifiera dig vid låneansökan.

Så ser deras räntor och avgifter ut

Flexlimit erbjuder sina kunder en effektiv årsränta som ligger på mellan 58,74 och 98,80%. De tar även ut en uppläggningsavgift på 380 kr och en aviavgift på 45 kr. Uttagen är däremot kostnadsfria och därmed kan du göra flera uttag utan att behöva tänka på att betala mer.

De olika kreditgränsernas fasta räntor:

5000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 98,80 %

10 000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 71,31 %

15 000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 62,86 %

20 000 kr, fast månadsränta 3,25 %, effektiv årsränta 58,74 %

Betala tillbaka lånet

Hos Flexlimit kan du själv välja hur du önskar återbetala din kredit. Du kan välja mellan en Minimidelbetalning och Annuiteter. Du kan med hjälp av deras lånekalkylator beräkna kreditens delbetalningar när du betalar med minimidelbetalningar eller annuiteter. Deras lånekalkylator finns att tillgå på hemsidan.

En klar fördel med Flexlimit är att de erbjuder möjligheten till en betalningsfri månad. Detta alternativ kan man välja inne på “Mina Sidor”. För att ha möjligheten till att nyttja en betalningsfri månad måste man ha åtminstone det senaste kontoutdraget betalt. Du kan alltså inte få två betalningsfria månader i rad. Observera att det läggs på 200 kr på din skuld varje gång du väljer att flytta fram din faktura.

Låna smidigare med BankID

Något som utmärker Flexlimit är att de erbjuder sina kunder möjligheten för att bekräfta sin identitet via BankID och därmed ansöka om lånet via sin e-legitimation. På så sätt slipper man den komplicerade ansökningsprocessen och kan istället signera lånet med hjälp av BankID. Har du inte BankID kan du skaffa det enkelt på bara några minuter hos din bank.

Fördelar och nackdelar med Flexlimit

När man letar efter det perfekta lånet för att bekosta de oförutsägbara utgifter som uppkommit är det viktigt att man jämför olika långivare och deras för- respektive nackdelar. Därför har vi underlättat processen för dig och listat det vi tycker är bra och mindre bra med Flexlimit.

Fördelar:

 • Man får ett automatiskt meddelande direkt efter man skickat in sin ansökan.
 • Flexlimit tar inte någon avgift för uttag.
 • Flexlimit använder sig av Creditsafe för att genomföra kreditupplysningar. Då slipper man UC.
 • Utbetalningarna går enormt snabbt.
 • De erbjuder sina kunder att låna via BankID.
 • Kundtjänst har öppet på lördagar.
 • De erbjuder sina kunder betalningsfria månader.

Nackdelar:

 • Utbetalningar tar längre tid om man ej har Handelsbanken eller Nordea.
 • Man kan inte själv specificera hur mycket man önskar att låna, man kan endast välja mellan 5000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kronor.
 • De godkänner inte betalningsanmärkningar.
 • Räntorna är relativt höga.
 • Hög avgift för att flytta fram fakturan.

Kontakta deras kundtjänst

Om det uppstår några frågor innan du skickar in din ansökan, under tiden du får pengar utbetalda eller återbetalningsprocessen startat, har Flexlimit en professionell kundtjänst att vända sig till.

De svarar på alla frågor som berör deras lån och du kan då dem via epost ([email protected]), via telefon (08 44 681 156) eller via post om ärendet inte hastar. Deras öppettider är vardagar 8.30-17.00 och lördagar 9-16.00. Förutom deras kundtjänst erbjuder de även en hel FAQ-sektion som besvarar många av de generella frågor som finns om deras tjänster.

 Vem är Flexlimits lån till då? Jo, det är till dig som plötsligt råkar ut för oförutsedda avgifter som måste betalas genast. Då kan du ansöka om en s.k. kontokredit genom Flexlimit på 5 000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kronor för att täcka dessa avgifter. De erbjuder schyssta villkor och bra återbetalningsmöjligheter. En nackdel är dock deras höga räntor, men däremot tar de inga avgifter för uttag och erbjuder smidig låneansökan via BankID.