SpartipsLåna

Refinansiering – att samla tidigare lån

Refinansiering är ett ord som de flesta säkerligen inte är särskilt bekanta med, men när man istället talar om att samla lån och krediter kommer det kanske att tändas en glödlampa inombords. Med refinansiering talar man nämligen om ett lån som används för att betala tillbaka flera lån som man har sedan tidigare, vilket kan ha en lång rad fördelar för låntagaren. Vad är då egentligen skillnaden på ett refinansieringslån och ett ordinärt privatlån som man använder för att samla lån och krediter? Detta och mer ska vi tala om nedan.

Hur ett refinansieringslån går till

Det finns många som tar gamla hederliga privatlån för att betala av tidigare lån och krediter, men nackdelen med detta är att man själv får hålla reda på vad pengarna ska gå till. I en stor del av fallen kan det sluta med att man då enbart använder en liten del av privatlånet för att betala tillbaka på de tidigare lånen medan resten av pengarna i slutändan används på nöjen – även om man från början menade väl. Detta kan naturligtvis bli en problematisk situation om man redan har lån upp till öronen.

Med refinansieringslån blir det en helt annan femma. När man väl har fått ett refinansieringslån beviljat kommer pengarna nämligen inte att hamna på ens konto. Istället är det långivarens jobb att se till så att alla de lånade pengarna faktiskt går till tidigare smålån som måste betalas tillbaka. Om man har svårt att hålla i stora summor pengar eller bara vill förenkla processen genom att överlåta arbetet till långivaren kan ett refinansieringslån vara det perfekta valet.

Fördelar med att samla lån

Hur kommer det sig då att man redan från början tar ett större lån för att betala tillbaka flera smålån? Vad är egentligen de positiva aspekterna? Jo, de flesta är säkerligen medvetna om att små lån i många fall har mycket höga räntor då det annars inte hade varit lönt för långivaren att låna ut detta belopp. Med en stor mängd smålån resulterar detta i flera höga räntor som man gärna vill slippa. När man då tar ett stort lån för att betala tillbaka smålånen blir räntan ofta lägre.

Som om inte detta vore nog blir det naturligtvis enklare att hålla reda på ett lån varje månad istället för en rad smålån. Då kan man lättare få en översikt över hur mycket pengar som går in och hur mycket som går ut varje månad.

Hur finner man ett refinansieringslån?

Om man redan idag är intresserad av att titta över diverse refinansieringslån kan man antingen vända sig till en bank eller långivare som man föredrar, men om man inte än är säker på var de bästa villkoren finns kan man istället besöka en jämförelsesida. Man kan stöta på en hel ocean av opartiska jämförelsesidor som hjälper en att komma i kontakt med just den långivaren som passar ens individuella behov. Med bara några sökningar kommer det inte att dröja länge förrän man får det rätta refinansieringslånet.