Investeringar

Maximera effektiviteten i din koncerns leasinghantering med Leasify’s SaaS-tjänst – En optimal lösning för IFRS 16

I den dynamiska affärsvärld vi lever i idag, står du som CFO i ett koncernbolag inför många utmaningar. En av dessa är hanteringen av finansiell rapportering och i synnerhet implementeringen av IFRS 16. Men oroa dig inte, här kommer Leasify’s SaaS-tjänst (Software as a Service) till undsättning.

IFRS 16: En ny era av transparens

IFRS 16 är en internationell standard som transformerar sättet företag rapporterar sina leasingavtal på. Genom att kräva att alla leasingavtal redovisas i balansräkningen, skapar den ökad transparens men också komplexitet. Att manuellt hantera denna nya standard kan vara tidskrävande och riskfyllt.

Leasify: Din partner i den digitala världen

Leasify är en molnbaserad SaaS-lösning skapad för att effektivisera och förenkla hanteringen av leasingavtal. Med Leasify kan din koncern enkelt skapa, spåra och rapportera leasingavtal i enlighet med IFRS 16. Detta frigör värdefull tid som du kan ägna åt strategiska frågor och koncernens tillväxt.

Fördelar med Leasify för din koncern

Leasify’s SaaS-tjänst erbjuder ett flertal fördelar. Den automatiserade processen minskar risken för mänskliga fel och förenklar rapporteringen. Tack vare att tjänsten är molnbaserad, kan du och ditt team få åtkomst till era leasingavtal var och när ni behöver.

Leasify hjälper dessutom din koncern att uppfylla kraven i IFRS 16. Tjänsten håller reda på alla era leasingavtal och genererar automatiskt rapporter enligt standarden. Du kan därför vara säker på att din koncern alltid uppfyller gällande regelverk.

Slutligen ger Leasify dig en överblick och kontroll över era leasingavtal. Du kan snabbt se vilka avtal som snart löper ut, vilka som behöver förnyas och vad varje avtal kostar. Detta ger dig möjlighet att fatta informerade beslut och optimera koncernens resursanvändning.

Slutsats

Som CFO i ett koncernbolag, behöver du de bästa verktygen för att navigera i det komplexa finansiella landskapet. Med Leasify’s SaaS-tjänst kan du effektivt hantera era leasingavtal och uppfylla kraven i IFRS 16. Ta kontroll över din koncerns leasinghantering idag – med Leasify.

Link to: https://leasify.se/ifrs16/