Spartips

Hur du hittar rätt försäkring hos Länsförsäkringar

Att hitta rätt försäkring kan vara en överväldigande uppgift. Det finns många alternativ och leverantörer att välja mellan och det är svårt att veta var man ska börja. Ett av de största och mest populära försäkringsbolagen är Länsförsäkringar. Med sitt omfattande utbud av produkter och tjänster erbjuder de skräddarsydda lösningar som uppfyller dina individuella behov. Oavsett om du letar efter hemförsäkring eller bilförsäkring har Länsförsäkringar något för dig.

Länsförsäkringar erbjuder även finansiella tjänster såsom sparande och låntagning. För att läsa mer om olika privatlån kan du besöka www.forbrukslån.com. I denna text kommer vi att se närmare på de tjänster och försäkringar som finns hos Länsförsäkringar. På så sätt kan du få en uppfattning om ifall de passar dina behov.

Vad är Länsförsäkringar?

Länsförsäkringar är ett av Sveriges största försäkringsbolag. De har funnits på den svenska marknaden sedan 1801 och har sedan dess delats upp i flera lokalt förankrade och kundägda försäkringsbolag. Under de drygt tvåhundra åren har de vuxit och de har idag 23 olika bolag.

Länsförsäkringar är mycket populära, inte minst på grund av sitt breda utbud av produkter och tjänster inom den ekonomiska sfären. Namnet indikerar att de fokuserar på försäkringar men faktum är att de idag erbjuder mycket mer än så.

Försäkringar är deras största fokusområde men bolaget äger även en egen bank som erbjuder tjänster kopplade till detta. Genom Länsförsäkringar bank kan du ta del av finansiella tjänster som sparkonton, investeringsplanering och ansökan om lån. Genom Länsförsäkringar kan du även hantera dina pensionspengar och ta del av fastighetsförmedling.

Med sin mångåriga erfarenhet inom den finansiella sektorn kan du känna dig säker med Länsförsäkringar. Med sin enkla ansökningsprocess och vänliga kundservice är det inte konstigt att Längsförsäkringar är ett av Sveriges populäraste försäkringsbolag.

Vilka typer av försäkringar erbjuder Länsförsäkringar?

Hos Länsförsäkringar har man fokus på olika typer av försäkringar. Länsförsäkringar erbjuder en rad olika försäkringsprodukter som kan skydda dig eller din egendom vid olika händelser. De vanligaste försäkringarna är hemförsäkring och personförsäkring men andra försäkringar finns.

Hemförsäkring

Genom att teckna en hemförsäkring är både ditt hem, du själv och dina saker försäkrade om du skulle råka illa ut. Försäkringen kan täcka skador eller andra kostnader om ditt hem drabbas av någon form av skada. Detta omfattar allt från reparationer på grund av brand- eller vattenskador, stöld och vandalism samt juridiska kostnader i händelse av en tvist. Det finns flera olika hemförsäkringar och vilken du bör välja beror på hur du bor och vilka behov du har.

Reseförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder även reseförsäkringar som kan täcka dig mot sjukvårdskostnader, avbokningsavgifter, stöld och andra förluster i samband med resan. På så sätt kan du resa utan att behöva oroa dig över större finansiella förluster.

Djurförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder också en djurförsäkring för husdjur. Försäkringen sker via deras dotterbolag Agria. Denna typ av försäkring täcker kostnaderna för veterinärvård vid sjukdom eller skada och kan även ge ersättning om ditt husdjur blir stulet eller försvinner.

Bil- och båtförsäkring

Om du har en båt eller en bil kan även dessa försäkras. Denna typ av försäkring täcker ditt fordon mot skador, förlust och stöld. Den kan också täcka juridiska och medicinska kostnader om du är inblandad i en olycka.

Personförsäkring

Sist ut har vi personförsäkringarna på Länsförsäkringar. Denna typ av försäkring kan ge ersättning vid dödsfall, invaliditet eller sjukdom. Den kan också täcka kostnader för tandvård, medicinsk evakuering och juridisk hjälp.

Hur du ansöker om en försäkring hos Länsförsäkringar

För att få en försäkring hos Länsförsäkring behöver du genomgå en enkel och okomplicerad process. Du kan antingen gå till ett lokalt fysiskt kontor eller använda deras webbplats eller mobilapp. När du väl är på plats kan du få hjälp att hitta den försäkring som passar dig.

När du har valt vilken eller vilka typer av försäkringar du vill ha fyller du i ett ansökningsformulär med dina uppgifter och skickar in det. Om du ansöker via deras webbplats sker det hela digitalt. När din ansökan har godkänts får du ett avtal som beskriver villkoren för din försäkring. 

Vad som krävs för att ansöka om försäkring

För att ansöka om försäkring hos Länsförsäkringar måste du vara minst 18 år. Du ska uppge relevant information om dig själv såsom namn, personnummer, adress med mera. Du måste också kunna ge information kring det som ska försäkras. Om du exempelvis ska försäkra din fastighet måste du kunna ge ut information som adress, typ av fastighet och så vidare. I vissa fall kan ytterligare dokumentation krävas som exempelvis bevis på äganderätt.