Ekonominyheter

Hur man enkelt sparar in pengar på skrivartillbehören

Skrivartillbehör som bläckpatroner och papper är något man behöver köpa regelbundet. Det är tillbehör som man behöver, annars kan man inte använda skrivaren. Det är inte heller särskilt billigt med dessa produkter och det kan därför bli rätt dyrt vare sig man är privatperson eller företag. Läs vidare så ska du få lära dig hur man enkelt kan minska kostnaderna på skrivartillbehören.

Priset på skrivartillbehör har alltid varit ganska dyrt, men i och med pandemin och kriget i Ukraina så har priserna ökat ganska kraftigt. Främst på grund av transportkostnader, halvledarbrist, råvarubrist, energikostnader men även på grund av andra orsaker. Om man inte redan har börjat fundera på hur man kan minska kostnaderna så är det hög tid att börja göra det redan nu. För priserna kommer inte minska i första taget.

Så här kan du enkelt minska kostnaderna på dina bläckpatroner

Vi ska ge tre tips på hur du enkelt kan minska kostnaderna på ditt skrivarbläck. Det är tre olika tips beroende på vilket skrivarbläck som finns tillgängligt för just din skrivare.

  1. Det allra bästa sättet att minska på utskriftskostnaderna, är att hitta kompatibla bläckpatroner till just din skrivare. De kompatibla versionerna brukar vara avsevärt mycket billigare än original patronerna. Dessutom så brukar de i de flesta fall innehålla mer bläck så att man kan skriva ut fler utskrifter.
  2. Ett annat sätt är att i stället för att köpa en bläckpatron åt gången, är att köpa ett multipack. Ett multipack är ett flerpack bestående av set med minst en svart och en eller flera färgpatroner, oftast ett komplett set. Det blir billigare att köpa ett multipack än att köpa varje bläckpatron vid separata tillfällen. Dessutom så blir det ännu billigare att köpa multipack med kompatibla bläckpatroner.
  3. Om det nu mot förmodan inte skulle finnas ett kompatibelt alternativ så kan man söka på olika jämförelsesajter. Där kan man enkelt se vilken original patron som är billigast. Det går tyvärr inte att hitta de kompatibla bläckpatronerna på jämförelsesajterna. Däremot kan man enkelt hitta dem på sidor som 123ink.se.

Spara upp till 50% på utskriftspapper

Papperskostnaderna har inte skjutit i höjden på samma sätt som med bläckpatroner, även om de också blivit dyrare. Men det är mycket möjligt att de också blir ännu dyrare, i och med att energikostnaderna ökar. Därför kan det vara ett ypperligt tillfälle att börja halvera kostnaderna redan nu. Om inte för kostnaderna så kan man göra det för miljön och hållbarheten.

På de flesta moderna skrivare så finns det en automatisk duplex funktion. Duplex funktionen innebär att skrivaren skriver ut på båda sidor av dokumentet. Istället för att enbart skriva ut på en sida, så skriver den ut på båda. Nu är det tyvärr så att alla skrivare inte har den här funktion, även om de flesta har den. Om du inte har den så kan det vara värt att uppgradera till en skrivare som har duplex funktionen. Om inte bara för att minska utgifterna så även för att minska papperssvinnet.

Du kan lika enkelt spara in på kostnaderna med tonerkassetter

Tipsen fungerar lika bra på tonerkassetter till laserskrivare och inte bara till bläck. Hoppas att dessa enkla tips hjälper dig att minska kostnaderna på dina skrivartillbehör. Genom att välja billigt bläck och tonerkassetter, samt att använda duplex funktionen kommer du garanterat märka skillnad i plånboken.