Låna

Ta ett företagslån med Approva

Om du planerar att starta ett företaget, eller redan har startat ett men varit med om tuffa tider, kan ett företagslån vara värt att överväga. Approva är ett finansbolag som erbjuder företagslån på mellan 30 000 och 300 000 kronor, perfekt för er som behöver hjälp med uppstart eller för att finansiera oförutsedda avgifter för att kunna fortsätta existera.

Vilka är Approva?

Approva strävar efter att bli framtidens globala finansbolag till såväl företag som privatperson. Deras mål är att skapa ekonomiskt värde för låntagare med sina smidiga och enkla in- och utlåningsprodukter.

Varför och när ska man ansöka om ett företagslån?

Det finns bra och dåliga skäl med alla lån. Här följer dock några av de mest lämpliga situationerna där ett företagslån kan tillämpas:

 • Om du startar ett nytt företag. Då behövs det nämligen alla nya typer av saker som en kontorslokal, ett lager samt anställda.
 • När ni är framgångsrika och känner att ni kan utveckla er. Då kan ni ta ett lån för att investera i fler produkter, marknadsföra er till en bredare publik eller kanske i bästa fall öppna på flera andra platser.
 • När ni behöver mer eller ny utrustning. Om företaget behöver ny utrustning eller vill investera i nyare och effektivare utrustning kan ett lån vara svaret på detta. Givetvis bör den nya utrustningen erbjuda mätbara fördelar som förbättrar företagets produktivitet.

När ska man inte ansöka om ett företagslån?

Det kan vara frestande att ta ett företagslån tack vare dess flexibilitet. Men det finns även några fall där man inte ska ta ett företagslån. Dessa inkluderar:

 • För att ha råd med ytliga saker. Bara för att något ser ut som en bra möjlighet, betyder det inte att det är det. Ta aldrig ett företagslån bara för att ha råd med ytliga saker som onödiga fester eller inredningsprylar. Om du ska sätta kredit på ditt företag måste du vara säker på att det kommer ge ett långsiktigt värde för ditt företag.
 • För skuldkonsolidering. Skuldkonsolidering kan vara till hjälp, men det kan sätta dig och företaget i en ännu sämre position än tidigare. Fler lån är nödvändigtvis inte svaret på att komma ut ur sina skulder.

Villkor på Approvas företagslån

De företagslån som Approva erbjuder ligger på mellan 30 000 och 300 000 kronor. Lånet ska därefter återbetalas på mellan 61 och 549 dagar. Approva beräknar en individuell prissättning med en fast månadsavgift.

Räntan är individuell och ligger i dagsläget på 0,00 kronor. Lånar du en summa på exempelvis 100 000 kronor på 12 månader ligger din månadsränta på 2 %, alltså 2 000 kr. Amorteringen blir därmed 8 333 kronor och den totala månadssumman blir 10 333 kr. Mer om Approvas kostnader och avgifter kan du läsa om på deras hemsida. Approva erbjuder dessutom en prisgaranti för att säkra att de erbjuder den bästa offerten för företagare.

Några av de villkor som ställs av Approva för att få ta ett lån är följande:

 • Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Du måste ha BankID för att signera avtalet
 • Ni måste inneha en F-skattsedel
 • Företaget måste vara registrerat som aktiebolag, enskild firma eller handelsbolag
 • Ni måste vara svenskregistrerade
 • Företaget måste vara ekonomiskt stabilt, dvs. att ni inte har några skulder hos Kronofogden

Ansök om ett lån hos Approva

Låneprocessen hos Approva är väldigt enkel. Du gör det smidigt på deras hemsida genom att fylla i hur stort belopp du vill låna samt uppgifter om dig själv och ditt företag. Med hjälp av BankID kan du identifiera dig och slippa en stor del av den långa registreringsprocessen.

När ansökan är inlämnad kommer du motta ett svar inom 15 minuter på e-post. Blir lånet beviljat skickas ett skuldebrev och proprieborgensavtal till din e-post. När avtalet är signerat sker utbetalningen omgående till företagskonto. Beroende på handläggningstiderna kan detta ta så lite som 15 minuter!

För och nackdelar med Approva

När ni söker efter ett företagslån för att investera i en lokal, anställda eller ny utrustning är det viktigt att jämföra för- och nackdelar med de olika långivarna. För att underlätta ert letande har vi lyft fram de för och nackdelar vi anses vara viktigast med Approva.

Fördelar:

 • Man får snabbt svar på sin låneansökan
 • Pengarna kan synas på kontot inom 15 minuter
 • Approva erbjuder prisgaranti till sina potentiella lånesökare
 • Verifiering och låneansökan via BankID
 • Er låneansökan är inte bindande

Nackdelar:

 • Som företag måste man uppfylla vissa krav för att få beviljat ett lån
 • BankID krävs, så har ni inte detta kan ni inte ansöka om ett lån
 • De har inte öppet under helgen

Kundtjänst

Om det uppstår några frågor hos dig eller er hittar ni svar på de mesta under Approvas FAQ. Men de erbjuder även sina kunder kundtjänst genom mejl ([email protected]), telefon (073 622 69 24) eller ett formulär på hemsidan. Deras öppettider är vardagar mellan 9-17.00 och de strävar efter att besvara alla frågor inom 24 timmar.

Varför välja Approva?

Approva erbjuder sina kunder snabba och trygga företagslån. Anledningen till varför ni ska välja en bank som Approva är för att de, till skillnad från storbanker, är snabbfotade och ger ett direkt svar med utbetalning oftast redan samma dag. De har en mer modern syn på kreditgivning och tror inte att själva konceptet ska vara så fyrkantig som många traditionella storbanker anser. Därför försöker de istället titta på varje enskild kunds och företags förutsättningar för att kunna hitta en överenskommelse som passar alla.

Sammanfattningsvis är Approva företagslån något för dig, eller er, som behöver ett lån för att täcka oväntade utgifter eller helt enkelt exponera er mer på marknaden. Ett företagslån kan med fördel ansökas om när man behöver täcka kostnader för utrustning eller nya anställda, eller när man vill expandera företaget. Hos Approva är det enkelt och smidigt att ansöka om ett företagslån och ni kan ansöka om ett belopp på mellan 30 000 och 300 000 kronor med en löptid på max 549 dagar. Månadsavgiften är fast med en individuellt fastställd ränta.

För att bli beviljade ett lån måste ni uppfylla vissa grundkrav, men detta är nästintill omöjligt att komma undan på dagens lånemarknad. Ansökan är däremot väldigt smidig och ni får normalt svar inom 15 minuter. Utbetalningen sker också omgående.