Omstartslån

Det finns många olika anledningar till att människor har skulder, då det kan handla om allt från att ha förlorat sitt jobb, varit med om en stor livsförändring, konsumera mer än vad man lyckats betala. Beroende på storleken på skulderna och ens inkomst så finns omstartslån och skuldsaneringslån som en lösning.

Orsaken till att ha skulder hos ett inkassobolag eller hos Kronofogden kan vara många, men trots skulder så sitter man som person inte i klistret. Faktum är att svenskar aldrig har varit så belånade och skuldsatta som vi är idag, vilket innebär att både myndigheter och företag erbjuder tjänster för att minimera svenskar i en ekonomisk situation som präglas av påminnelser från ett inkassobolag.

Det finns lån för att lösa skulder hos Kronofogden som erbjuds till privatpersoner för att ge möjlighet att stabilisera sin ekonomiska situation. Genom att få ett omstartslån kan privatpersonen börja betala av de mest akuta avierna och börja med en avbetalningsplan till ett inkassobolag eller Kronofogden.

Dock innebär ett omstartslån att personen måste ha en inkomst och att inte allt för höga skulder ligger hos Kronofogden. Syftet med lånet är att göra skulden mer greppbar och att se en positiv förändring i att beloppen minskar, för att kunna visualisera sin ekonomiska omstart.

Det positiva med ett omstartslån och ett skuldsaneringslån är att det här lånet kan vara nyckeln till att slippa få sin egendom utmätt av Kronofogden. Istället blir lånet ett alternativ till att kunna greppa sin skuld för att börja hantera den genom att varje månad betala en månadsavgift.

Den här lånetypen är mest förekommande hos personer som sedan innan har betalningsanmärkningar, vilket därmed innebär att banken inte har krav på att låntagaren saknar betalningsanmärkningar. Utan det som är viktigt för banken är att låntagaren vill ta tag i sin ekonomiska situation och kommer bli skuldfri.