EkonominyheterInvesteringarLånaSpartips

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning innebär att Kronofogden eller Tingsrätten har fastslagit en skuld, då förs en så kallad betalningsanmärkning in i olika kreditupplysningsregister. En betalningsanmärkning medför att det blir svårt att få lån, kreditkort, hyra lägenhet osv. Det tar ofta upp till 3 år innan en betalningsanmärkning avskrivs efter det att den blivit betald.

Att låna pengar med betalningsanmärkning

Lån med betalningsanmärkning innebär att man kan låna pengar trotts att man har en betalningsanmärkning. Ett lån med betalningsanmärkning är naturligtvis omgärdat av vissa restriktioner och det kan vara något dyrare än ”vanliga lån”. Det finns flera olika orsaker till att man ”råkar” få en betalningsanmärkning, vi är alla människor och vi begår fel och misstag.

Om du har fått en betalningsanmärkning men vet med dig att din ekonomi är och kommer att förbli god, kan ett lån med betalningsanmärkning var en smart idé. Då betalar man in hela skulden på samma gång och skulden avskrivs. Det tar dock ändå lång tid innan din betalningsanmärkning försvinner ur registren, men det går fortare än om du inte tar ett lån med betalningsanmärkning.