Låna

Sänk dina månadskostnader med hjälp av Apex Finans

Att ansöka om de bästa lånen och sluta de bästa möjliga avtalen kan kännas svårt för privatpersonen utan tidigare erfarenheter. Vanligtvis nöjer man sig med de erbjudanden man får från nischbankerna. Saken är den att man då rätt lätt riskerar betala alldeles för höga räntor och avgifter än vad det är värt. Med hjälp av Apex Finans kan du slippa detta. De hjälper nämligen sina kunder att sluta bästa möjliga avtal på sina lån och därmed sänka sina månadskostnader.

Vilka är Apex Finans?

Apex Finans är en låneförmedlare med rötter i USA. De är relativt nyetablerade i Sverige och erbjuder sina kunder förmedling av privatlån, refinansiering kreditkort och försäkringar.

Apex Finans erbjuder dig att låna upp till 600 000 kronor till precis vad du vill med årsränta på 2,95 – 39,90 %, effektiv ränta på 2,95 – 1135,8 % och en löptid på 1–15 år. De får olika erbjudanden från sina finansiella samarbetspartner och du får snabbt svar på din ansökan. Det är helt och hållet upp till dig vad du vill använda dina lånade pengar på, oavsett om det rör sig om att finansiera en lägenhet, ett bröllop eller en sprillans ny bil. Pengarna kan också lånas för att betala av flera smålån så att du endast har ett lån att betala av.

Det finns inga gränser för vad du kan eller ska spendera dina pengar på. Men det ska vara på dina villkor. Låna på dina villkor med Apex Finans.

Krav på dig som låntagare

Oavsett var du söker om ett lån ställs det alltid en del krav på dig som låntagare. Observera att dessa varierar beroende på vilken långivare eller bank du bestämmer dig för, men generellt ställs det en del grundkrav på dig som låntagare. Hos Apex Finans är dessa krav följande:

 • Du måste vara minst 20 år för att ansöka om ett lån genom Apex Finans.
 • Inkomstkravet är att du måste ha en inkomst från en tjänst eller pension.
 • Du måste vara bosatt samt folkbokförd i Sverige

Ju bättre din ekonomi ser ut i dagsläget desto fler erbjudanden kommer du få. En bra ekonomi inkluderar en stabil inkomst samt inga betalningsanmärkningar och få skulder. Ansöker du om ett lån med en medsökande bör även denne ha en bra ekonomisk hälsa.

Ansök om ett lån via Apex Finans

Genom Apex Finans kan du tryggt och säkert ansöka om ett lån för att täcka dina utgifter. Ansökningsprocessen är oerhört smidig och du slipper oroa dig för krångliga steg. För att göra det ännu enklare för dig har vi gjort en steg-för-stegguide här under.

 • Besök Apex Finans hemsida
 • Ange en önskad lånesumma, allt mellan 5 000 och 600 000 kr
 • Välj över hur lång tid du önskar återbetala ditt lån
 • Utfyll resterande uppgifter (kontaktuppgifter)
 • Läs noggrant genom villkoren och godkänn dem

Beroende på din lånesumma kommer en kreditupplysning genomföras genom antingen Creditsafe eller UC. När ansökan är ivägskickad och kreditupplysningen gjorts skickar Apex Finans vidare din ansökan till sina samarbetspartners. De samarbetar idag med 17 olika långivare nämligen Viiga Lån, Tando, Pengino, Vivus, DayPay, Spargo Finans, PayMark Finans, Klicklån och Thorn Finans.

Du kan därefter själv i lugn och ro välja vilket av de olika låneerbjudanden som du vill gå vidare med.

Flera erbjudanden på en gång

Det kan kännas överväldigande att få så många bra erbjudanden på en och samma gång. Du kommer få flera erbjudanden om samlingslån, dvs refinansiering. Du kommer också motta krediterbjudanden med konsumentlån med en kort eller lång avvecklingstid. Förutom dessa erbjudanden kan det även hända att du får försäkringserbjudanden.

Jämför de olika erbjudanden du får för att välja det bästa. Du bestämmer själv och behöver heller inte binda dig till din ansökan om du mot förmodan skulle ångra dig eller inte känna dig nöjd med erbjudanden du blivit tilldelat.

Samla dina lån

En klar fördel med att använda Apex Finans är att de kan hjälpa dig med att samla dina gamla lån och krediter. Över tiden blir dessa väldigt dyra och genom att slå ihop dem till ett enda lån kan du spara rejäla summor pengar i månaden Dessutom får du normalt en längre ränta.

 

Hemsida och kundtjänst

Tyvärr saknar Apex Finans hemsida väldigt mycket information. Det är klart en fördel att hemsidan är så simpel när man ska ansöka om ett lån. Den grundläggande informationen finns att tillgå, men vi saknar mer utvecklad information. De har heller ingen direkt kundtjänst att tillgå mer än ett mail till [email protected] Öppettiderna står inte skrivna på hemsidan men vi förmodar att du får svar inom de normala kontorstiderna.

Fördelar och nackdelar med Apex Finans

Liksom alla långivare och låneförmedlare finns det för- och nackdelar att uppmärksamma innan du börjar använda dig av Apex Finans tjänst. Här listar vi några av de vi anser vara mest utmärkande. Allt för att du ska få en rättvis bild av företaget.

Fördelar

 • Stort intervall mellan summorna man kan låna
 • Kreditkoll med UC används inte vid låga lånesummor
 • De hjälper dig att samla dyra lån och krediter
 • Tillåter betalningsanmärkningar på mindre lånesummor

Nackdelar

 • Hemsidan har väldigt lite information

Trots att Apex Finans är en så pass ny aktör på marknaden i Sverige kan vi med gott samvete rekommendera dem. Det faktum att det är ett så pass stort intervall mellan lånesummorna (5 000 och 600 000 kr) betyder att man kan låna till sina drömmar oavsett hur små eller stora det är. De godtar dessutom betalningsanmärkningar för mindre lån vilket vi klart vill lyfta fram. Detta skiljer sig från många andra långivare och är klart fördelaktigt för de som tidigare i sitt liv inte haft en jätteordnad ekonomi.

Något vi tycker mindre om är dock att det inte går att läsa sig till så mycket information på hemsidan. Visst finns den mest grundläggande informationen där, som vad som krävs för att låna samt villkor, men vi önskade att det var lite mer utvecklat. Vi kan dock någorlunda sätta oss in i det eftersom de nyligen etablerat sig på den svenska marknaden.