Låna

SEB för privatlån och bolån

SEB är en nordeuropeisk finanskoncern där man har möjligheten att ta antingen ett privatlån eller bolån med låg ränta och gynnsamma villkor. För de som är på jakt efter en ny bostad kommer bolånet hos SEB att vara bundet till 1,39 % i tre år samt ha en effektiv ränta på 1,40 %. Bolån är dock begränsande till att enbart användas vid bostadsköp och relaterade utgifter, så om ens lånebehov ligger utanför detta område kan istället ett privatlån vara händigt. Man lånar då pengar till vad man än vill med ett privatlån från 3,80 – 11,10 %.

Att ta ett privatlån hos SEB

Behovet av pengar kan sträcka sig till alla möjliga områden. Kanske är man i behov av att låna pengar för att täcka flera smålån, för att laga en vitvara som har brakat sönder, för att inhandla en ny bil, för att köpa en ny elektronisk enhet eller någonting helt annat. Vad det än må vara kan ett privatlån komma väl tillhands, och hos SEB är det fullt möjligt att ansöka om ett privatlån och därefter få svar inom ett dygn. Det är upp till en själv att ta beslutet kring en återbetalningstid på allt mellan två och tio år, men om man gärna vill betala tillbaka sitt lån fortare än så är det fullt tillåtet utan några extra avgifter.

Beloppet som man har möjlighet att låna sträcker sig från 20 000 kr till 350 000 kr, och hur mycket man har tillåtelse att låna beror på ens ekonomiska situation. Om man vill att chansen för ett beviljat lån ska öka med bättre villkor bör man överväga att låna pengar tillsammans med exempelvis ens sambo eller annan familjemedlem. Med två personer som står på lånet finns det en mindre risk för att SEB inte får tillbaka sina pengar, och det är därför mycket tryggare för SEB att låna ut pengar till flera personer.

Att ta ett bolån hos SEB

För större belopp i form av ett bolån kan man hos SEB räkna med låga räntor och villkor som kommer att gynna en i alla lägen. Genom SEBs bolånekalkyl kan man ganska omedelbart få reda på hur mycket man har möjlighet att låna utifrån hur ens ekonomiska situation ser ut för tillfället. Det är därför alltid bäst att kika på lånekalkylen innan man börjar leta bostad så att man vet vilken prisklass man kan fokusera på. Tänk på att man alltid måste betala 15 % i kontantinsats, och man kan därför låna högst 85 % av bostadens fulla pris.

Vid starten på boendejakten är det bra att ha ett lånelöfte redo, och detta kan man ansöka om digitalt hos SEB. Detta lånelöfte är giltigt i tre månader, och i många fall får man inte ta del av budgivningar om man inte redan har ett lånelöfte. Återbetalningstiden på ett bolån är minst 30 år, och genom att besöka SEB har man möjlighet att ansöka om ett bolån redan idag.