Ekonominyheter

Räkna ut din kreditvärdighet hos Creditti

Vi drömmer alla om att höja vår kreditvärdighet, optimera vår budget och spara smartare. Men att göra det utan personlig rådgivning kan vara svårt och kan resultera i att du inte får ut det bästa möjliga av din personliga ekonomi. Då finns Creditti där för dig.

Vilka är Creditti?

Creditti är en annorlunda form för långivare som beräknar ens kreditvärdighet – alltså de möjligheter man har för att bli godkänd till ett lån. Dock utbetalar inte Creditti lånet men fungerar som förmedlare och värderar din kreditvärdighet åt dig.

Creditti är ett gäng finansiella experter och ekonominördar som vill underlätta de ekonomiska aspekterna för sina kunder. De arbetar med att ge sina användare personliga rekommendationer, jämförelser och andra verktyg för att man ska få en bättre översikt över sin ekonomi. När man förklarat sin situation och sina mål för Creditti skräddarsyr de ett program för dig så att du enklare kan höja din kreditvärdighet mer och mer.

Dessa fördelar får man när man använder Credittie

För att komma igång med Credittis tjänster går man in på deras hemsida (www.creditti.se) och anger sina personliga upplysningar för att få sin kredit värderad. Det är helt kostnadsfritt att värdera sin kredit och även de verktyg man tar del av är gratis.

Creditti hjälper dig bland annat med att höja din kreditvärdighet. Som medlem mottar du tips och personliga rekommendationer så du kan optimera värdet på din privata ekonomi. Förutom detta kommer Creditti hjälpa dig med att optimera din budget. De vill inte döma dig för dina dagliga utgifter men istället förse dig med en överblick över var du spenderar mest pengar. De vill hjälpa dig att upptäcka smarta sätt att spara. Allt från att sänka dina prenumerationsräkningar till att få tillbaka pengar från restaurangbesök.

Creditti menar att alla ska kunna känna sig trygga i sina egna ekonomier, men att detta ibland är svårt att lösa själv. Därför erbjuder de dessa verktyg för att sina kunder ska få en inblick i sin konsumtion och därmed mer pengar i fickan. Allt helt kostnadsfritt!

Se om du kan bli beviljad lån

Förutom att erbjuda sina kunder smarta spartips och andra verktyg för att förbättra deras ekonomi kan du genom Creditti undersöka huruvida du kan bli beviljad ett lån eller inte. När du registrerat dina upplysningar och blivit medlem kommer du få en mängd olika låneerbjudanden som du är beviljad att få.

Din så kallade Creditti Score beräknas utifrån en mängd olika faktorer inklusive information om din ekonomiska situation. Creditti genomför en avancerad statistisk analys för att beräkna hur troligt det är att du kan få ett lån beviljat. Din Creditti Factor baseras på information om din nuvarande inkomst och befintliga skuld. Creditti testar detta för att säkerställa att nya lån inte påverkar ditt ekonomiska utrymme negativt. De kan med detta ge dig rekommendationer kring hur mycket du kan ansöka om maximalt och hur mycket du har i det disponibla beloppet per månad.

Lånen varierar i storlek och ränta. Normalt kan man låna ett belopp mellan 5 000 och 500 000 kronor där löptiden vanligtvis ligger mellan 12–120 månader. Observera att inga lån är räntefria och att räntan varierar beroende på lån.

Så använder du Creditti

Som vi tidigare lagt vikt på att förklara söker man inte lånet direkt hos Creditti men istället får man en värdering på sin nuvarande kredit. Så här använder du Creditti steg-för-steg:

 1. Skriv in dina personliga upplysningar på Creditti.se.
 2. Din kreditvärdering beräknas beroende på de upplysningar du skrivit in.
 3. Kreditvärderingen beräknas på en klassificering mellan A-F. Ett A innebär att du utan problem kan få ett lån medans ett F betyder att det är svårt för dig att bli godkänd.
 4. Förutom kreditvärderingen får man vanligtvis 4–7 låneerbjudanden från existerande långivare eller banker.
 5. Du kan välja ett av erbjudanden och vara nästintill säker på att bli godkänd. Väljer du detta tar det inte lång tid innan pengarna syns på ditt konto.
 6. Du kan ansöka om kredit hos den valda låneverksamheten och se närmre på minilån eller konsumentlån. I samband med detta får du ett konto hos låneleverantören också.

 

Så betalas pengarna tillbaka

De pengarna man lånat efter sin kreditvärdering genom Creditti måste såklart återbetalas med ränta. När avtalet ingått skriver man också på ett avtal om återbetalning. Detta belopp baseras på belopp och förbestämd löptid. Normalt kan detta registreras med autogiro så du slipper oroa dig för att du inte återbetalar pengarna i tid och därmed blandar in Kronofogden.

Grundkrav för att bli beviljad lån

Eftersom Creditti inte är en långivare eller bank är det inte dem som ställer kraven på låntagaren. Du bör dock känna till de krav som långivare och banker generellt ställer på sina kunder. De så kallade grundkraven.

 • Man måste vara minst 18–21 år beroende på långivarens regler
 • Man måste vara folkbokförd i Sverige
 • Man får inte ha några skulder hos Kronofogden

För- och nackdelar med Creditti

Precis som med vilken annan låneförmedlare som helst måste man vara uppmärksam på de för- och nackdelar som finns med firman. Här listar vi några av de vi ansett vara utmärkande:

Fördelar

 • Du får en unik möjlighet för en precis värdering av din kredit
 • Tjänsten är kostnadsfri
 • Du får en bättre inblick i din privatekonomi
 • Lätt att använda och lätt att ansöka

Nackdelar

 • Du kan inte ansöka om ett lån direkt genom Creditti
 • All fakta är inte medräknad i deras värderingar

Efter vi bekantat oss med Creditti och deras tjänster anser vi det vara en bra firma för den som framförallt vill mäta sin kreditvärdighet och få en bättre överblick över sin privata ekonomi. Genom att ta hjälp av Creditti för att fatta mer meningsfulla och klokare beslut kan du förbättra din ekonomi drastiskt. Att allt är kostnadsfritt och inte bindande gör det ännu bättre.

Givetvis är det tråkigt att Creditti inte erbjuder möjligheten för att ansöka om lån direkt genom dem. Men som vi tidigare varit inne på är det kanske det som utmärker dem. Det är en relativt unik tjänst på marknaden som finns där för att du ska bli ekonomiskt klokare utan att skuldsätta dig mer.