Låna

Få beviljat ett lån trots betalningsanmärkningar med Anmärkning.se

Att få ett lån beviljat trots att man har betalningsanmärkningar kan vara klurigt. Många långivare har 0 tolerans mot det, men som tur är finns det de som ser bort från betalningsanmärkningar och ger sina potentiella kunder en extra chans. Med hjälp av Anmärkning.se kan du jämföra olika privatlån, blancolån och billån som går att ansöka om trots betalningsanmärkningar.

Vilka är Anmärkning.se?

Anmärkning.se är en relativt ny låneförmedlare som är en del av Lendo AB. De erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst till sina kunder för att de ska kunna välja de lån (privatlån, billån, blancolån) som passar dem, trots betalningsanmärkningar. Anmärkning.se samarbetar därför endast med de långivare och banker som godtar betalningsanmärkningar.

Deras mål är att kunna erbjuda kunder lån trots att de tidigare haft problem med sin ekonomi. För Anmärkning.se är det viktigt att kunderna känner sig säkra och trygga när de ansöker om ett lån och därför står alla de långivare de samarbetar med under Finansinspektionens tillsyn.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är något man får från Kronofogden när man som privatperson eller företag inte betalat sina skulder i tid. Därefter syns detta när företag och banker genomför kreditupplysningar. Tyvärr innebär betalningsanmärkningar att det blir svårare att ta ett lån, och därför ska man se till att alltid betala sina skulder i tid. När man får en prick i registret av Kronofogden ligger anmärkningen kvar i 3 år som privatperson och 5 år för företag.

Men ibland händer det att pengarna bara inte räcker till eller att man helt enkelt glömmer bort det. Då är det tråkigt om man inte kan få ett lån för att finansiera de ting man verkligen behöver. Som tur är finns det banker som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. När du väljer att använda en låneförmedlingssajt som Anmärkning.se underlättar du ditt sökande.

Ansöker om ett lån genom Anmärkning.se

Låneprocessen hos Anmärkning.se är smidig och går snabbt. Själva ansökningen är gratis och det tillkommer inga extra räntepåslag eller andra kostnader.

Först fyller du i din ansökan och anger det belopp du önskar ansöka om. Du kan välja en summa mellan 10 000 och 350 000, allt beroende på hur stor utgift som behöver täckas. Därefter anger du en specifik löptid, från 1 år upp till 15 år, samt ditt personnummer och slutför därefter låneansökan med ditt BankID. Det tar max 2 minuter och vill du ha personlig hjälp eller rådgivning kan du kontakta deras kundtjänst (kontaktuppgifter längre ner).

 Anmärkning.se gör en kreditupplysning på dig via UC för att se om du är berättigad ett lån och därefter går de olika långivarna igenom din ansökan. Du beräknas kunna få svar från samtliga långivare inom 24 timmar.

När du mottar låneerbjudanden kan du jämföra och välja det lån som passar dig och din situation bäst. Granska noggrant de erbjudanden du har att välja mellan och välj inte första bästa. Bara för att de accepterar betalningsanmärkningar betyder det inte att just deras lån är det rätta för dig.

När du bestämt dig och godkänt ett lån mottar du pengarna inom några dagar beroende på utbetalningsmetod. Oerhört smidig process tycker vi, och ett plus i kanten med BankID!

Krav för att bli beviljat ett lån

Trots att du har betalningsanmärkningar finns det en del krav som Anmärkning.se på de potentiella låntagarna. Dessa grundkrav är fastställda av de banker och långivare de samarbetar med.

  • Låntagaren måste vara minst 18 år
  • Låntagaren måste varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
  • Låntagaren måste ha en årlig inkomst på minst 120 000 kr
  • Låntagaren måste varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader

Ränta och betalningsanmärkningar

Med betalningsanmärkningar utgör man dessvärre en större risk i många bankers ögon och därför tar de normalt ut högre ränta. Därför är det viktigt att du har en bra avbetalningsplan samt vet hur du ska öka din kreditvärdighet. Anmärkning.se har gjort en bra guide på deras hemsida du kan använda dig av för att förbättra din kreditvärdighet.

Samla smålån och kredit för bättre ränta

Anmärkning.se erbjuder dessutom sina kunder att samla sina smålån, smslån och andra dyra krediter hos dem för att minska sin ränta och månadskostnad. Trots att räntan sätts individuellt kan du minska din ränta eftersom dessa lån normalt har skyhöga räntor och avgifter. Idag ligger den lägsta räntan på 2,95%, väldigt bra med tanke på att betalningsanmärkningar godtas.

Kundtjänst

Anmärkning.se erbjuder kundtjänst över telefon (0771–131320) och via e-mail (kundservice@anmärkning.se). De listar dessvärre inte sina öppettider på hemsidan, men eftersom de är en del av Lendo antar vi att de har samma öppettider som dem. De öppettider som gäller för Lendo är 8-20.00 alla vardagar och lördagar och söndagar mellan 10-14.00.

Fördelar och nackdelar med Anmärkning.se

Som med alla jämförelsesajter eller långivare finns det för- och nackdelar. För att du ska hitta det bästa lånet är det viktigt att du noggrant överväger dessa och ser till att ditt lån blir det bästa.

Fördelar

  • Samarbetar med långivare som godtar betalningsanmärkningar
  • En del av Lendo AB
  • Erbjuder individuell ränta
  • En kreditkoll via UC tas samtidigt som man kan få fler låneerbjudanden

Nackdelar

  • Inga utbetalningar under helgen
  • Inga öppettider skrivna på hemsidan

Anmärkning.se är alltså för den som haft problem med att betala räkningar tidigare och därmed fått betalningsanmärkningar, men som ändå önskar ett fördelaktigt lån med bra villkor. Vi rekommenderar Anmärkning.se då det är en seriös låneförmedlare som jämför bra lån från olika storbanker och andra långivare. Det faktum att Anmärkning.se är en del av Lendo AB gör att det hela känns lite mer seriöst och bra.

Att man kan logga in via BankID samt samla sina lån och därmed successivt få bättre kreditvärdighet tycker vi klart är stora fördelar, förutom det faktum att de jämför lån trots betalningsanmärkningar såklart. Det finns inte mycket dåligt att säga om Anmärkning.se. Det är lite tråkigt är att de inte listar kundtjänstens öppettider på hemsidan, men det kan man ju leva med. Vi tycker också det är lite synd att utbetalningar inte görs under helgen.