Låna

Låna pengar snabbt och enkelt med Ferratum

Ett privatlån kan vara ett lönsamt alternativ under olika omständigheter. Står du och saknar pengar till en kontantinsats, en nödvändig renovering eller en ny bil till familjen kan ett lån vara den enda utvägen. Då rekommenderas det att du väljer en säker och pålitlig långivare med bra och billiga lånemöjligheter. Ferratum är det perfekta valet med privatlån på upp till 45 000 kr utan vare sig säkerhet eller borgensman.

Vilka är Ferratum

Ferratum Kredit är en finsk bank som funnits på marknaden sedan 2005 och är kända för att erbjuda både sina privata kunder och företagskunder blixtsnabba lån. Ferratum vill göra livet enklare för alla och bortser från betalningsanmärkningar för att alla ska kunna få en chans att ta ett lån.

Så mycket kan du låna

Ett privatlån genom Ferratum ligger på omkring 2,000 – 45,000 kronor och motsvarar alltså lån till mindre utgifter som måste täckas omedelbart. Men man kan även låna till de större drömmarna med lån på upp till 200 000 kr.

Det bästa med Ferratum är att du normalt inte behöver vänta mer än 45 minuter innan du kan se pengarna på ditt konto. Ännu en fördel är att du kan ansöka om lånet även under helgen och få pengarna utbetalda innan nästa vecka startar. Denna möjlighet har du inte hos många andra långivare.

Ferratum ställer en del krav man måste uppfylla för att få ett lån beviljat hos dem. Bland annat tar de hänsyn till faktorer som ålder, inkomst och personliga förhållanden innan man kan starta ansökningsprocessen. Skulle Ferratum bli informerad om särskilda ekonomiska svårigheter hos en potentiell låntagare avslutar de ansökningsprocessen. Här är några av de krav som Ferratum ställer på sina potentiella kunder:

  • Du måste vara minst 21 år.
  • Du måste ha deklarerat din inkomst.
  • Du måste upplysa din e-postadress, mobilnummer samt ett bankkonto.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Så ansöker du om ett lån hos Ferratum

Processen för att ansöka om ett lån genom Ferratum är inte alls särskilt komplicerad. Du väljer ett belopp du vill ansöka om, fyller i en ansökan, identifierar dig och skickar därefter in din ansökan.

Redan efter några minuter kommer du få svar på om du är beviljad ett lån hos Ferratum eller inte. Enligt Ferratum själva blir 98% av alla med bra kredithistorik godkända för ett lån. Om din ansökning blir godkänd kommer du motta pengarna inom 45 minuter (under deras öppningstider), under veckans alla dagar. Observera att lån på helger varierar beroende på bank, men detta kan du läsa om på Ferratums hemsida.

Inga dolda avgifter

När vi letar efter det perfekta privatlånet vill vi kunna förlita oss på att det inte innehåller några dolda avgifter. Hos Ferratum kan du vara säker på att du är i goda händer då de själva skriver att de tror på fullständig transparens och inte har något att dölja. De har inga uppläggnings- eller uttagsavgifter på sina privatlån utan det enda man som låntagare betalar för är räntan. Billigare och tryggare än så kan det nästan inte bli.

Återbetala ditt lån

Ferratum erbjuder en låneberäknare till sina kunder för att du ska kunna beräkna återbetalningstiden på din lånesumma. Du kan snabbt och enkelt återbetala ditt lån när du är inloggad på ditt konto hos Ferratum genom månadsbetalningar. Skulle lånet inte betalas tillbaka i tid kommer ditt kreditvärde dessvärre att skadas och ytterligare avgifter påkommer. Skulle dessa problem mot förmodan uppstå kan man som kund alltid kontakta Ferratums kundtjänst genom chatt, e-post eller telefon (se kontaktuppgifterna längst ner).

Konto hos Ferratum

När ditt lån förhoppningsvis blivit beviljat kommer du få tillgång till ditt alldeles egna Ferratum-konto, också kallat “Mina Sidor”. Här har du tillgång till all information som du behöver om ditt lån, inklusive hur mycket du behöver återbetala totalt, samt hur mycket och när du ska betala nästa gång. Fruktansvärt smidigt helt enkelt.

Vad tycker andra om Ferratum?

Enligt Trustpilot är det rätt spridda meningar om Ferratum. Majoriteten av de som skriver omdömen är nöjda med bankens snabba utbetalningar, lånemöjligheter och kundtjänst. Det finns dock även ett par kunder som inte är tillfreds, men inget lån eller bank kan passa alla.

För att själv skapa dig den bästa bilden av Ferratum rekommenderar vi att du läser andras omdömen och undersöker deras hemsida noggrant. Du kan med fördel även kontakta deras kundtjänst och se om de kan svara på dina eventuella frågor som uppstått.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med Ferratum är rätt uppenbara. Det faktum att de erbjuder människor lån oavsett tidigare betalningsmärkningar är en klar fördel. De innebär att de ger alla en chans trots förutsättningar. Den blixtsnabba utbetalningen och utbetalningar under helgen är ännu en klar fördel, då detta inte är tillgängligt hos många andra banker runtom i världen. Beloppen man kan låna, alltså upp till 45,000, är ingenting att klaga på heller. Med ett så stort belopp kan du täcka praktiskt taget vilka vardagliga utgifter som helst.

Det enda som är lite tråkigt är att man inte kan ansöka om lånet fysiskt eller över telefon, utan endast via internet. Detta är i och för sig oerhört smidigt, men för dem som inte är haj på datorer kan det vara ett stort problem.

Kontakta Ferratum

Ferratum erbjuder sina kunder en professionell kundtjänst. Uppstår det några funderingar kan du chatta med dem direkt på deras hemsida, maila dem på [email protected] eller ringa till deras svenska kundtjänst på 020-12 30 30. Kundtjänsten är öppen alla sju dagar i veckan mellan 8–21 på vardagar och 11–17 på helger.

Sammanfattningsvis är Ferratum en bank med fokus på kreditlån som erbjuder sina kunder snabba och smidiga lån på upp till 45 000 kr. Man betalar endast för det belopp man utnyttjat av krediten och undviker därför dolda avgifter. Ferratum ställer krav på sina potentiella låntagare, men ger fortfarande fler möjligheter än många andra banker. Har du betalningsanmärkningar som är äldre än 6 månader kan du fortfarande få ditt lån beviljat.

Ferratum är för den som vill ansöka om ett lån genast samt göra det smidigt för sig. De erbjuder sina kunder låneansökan via SMS eller på deras hemsida och utbetalningar som sker omgående.