LånaSpartips

Att ansöka om ett privatlån

Ett privatlån är ett perfekt alternativ för de som inte vill behöva känna att någon kikar över ens axlar och dikterar vad ens lånade pengar ska användas till. Det som gör privatlån så attraktiva är nämligen att man kan använda det lånade beloppet till i princip vad man själv vill. I många fall må privatlånen ha lite högre räntor är exempelvis bolån då man inte behöver uppvisa någon säkerhet, vilket leder till att långivaren löper en högre risk genom att bevilja ett privatlån. Trots detta anser många att friheten som privatlån bjuder på är väl värt besväret, och när det börjar svida i plånboken kan den här typen av lån bli den bästa lösningen.

Vad kan man använda ett privatlån till?

När det kommer till många andra lån såsom bolån, billån och båtlån är användningsområdena för de lånade pengarna ganska huggna i sten. Bolån används till köp eller renovering av en bostad, billån är till för ens fordon och båtlån dras nytta av när man ska införskaffa sig en ny båt. Högkvalitativa privatlån har inte denne begränsning, utan tillåter en istället att använda de lånade pengarna till vad man själv vill.

Kanske tar man exempelvis ett privatlån för att inhandla en ny mobil eller dator för jobbets skull, en resa utomlands för nöjets skull eller ett kylskåp då det tidigare har brakat samman. Även renoveringsprojekt, obetalda räkningar och en ny bil kan betalas för via ett privatlån, så det är helt enkelt upp till en själv att välja. Ett privatlån kan sträcka sig hela vägen från några hundralappar till flera hundratusentals kronor beroende på vilken långivare man vänder sig till, och man kommer inte att behöva uppvisa någon säkerhet i form av bostad eller annan värdefull ägodel.

Att ansöka om privatlån för att samla lån

Att ha flera lån som ligger och tickar varje månad kan både bli stressigt och oöversiktligt. Med många smålån är det inte ovanligt att räntorna inte är alltför generösa mot låntagaren, och om det är tal kring en stor mängd lån kan det kännas svårt att hålla reda på allting varje månad. För att förenkla dessa svårigheter kan man därför ansöka om ett privatlån för att täcka lån och krediter.

Allt man i detta fall gör är att ta ett större privatlån som man sedan använder för att betala tillbaka de mindre lånen. Med ett stort lån får man vanligtvis en lägre ränta än vad de många smålånen tidigare har bjudit på, så man kan sannerligen gynnas av den här processen.

Vem får ta privatlån?

Villkoren för privatlån kan variera ganska stort beroende på vilken långivare man vänder sig till, men oavsett vad så måste man vara minst 18 år gammal för att få ta ett privatlån. Att skriva under på ett lån är nämligen juridiskt bindande, så det är av yttersta vikt att man är myndig. Därtill är det vanligt att man inte får ha några skulder som ligger hos Kronofogden samt att man måste ha svenskt medborgarskap med ett svenskt personnummer.