Låna

Låna utan säkerhet med Direkto

Ibland inträffar det situationer då vi behöver pengar omgående. Det kan vara att vi behöver finansiering till renoveringar eller ett bilköp. Detta kan vara svårt att få beviljat hos en bank, om man inte ansöker om ett privatlån, eller blancolån som det också heter. Normalt vänder man sig till en bank när detta behov uppstår, trots att det finns en mängd olika banker och långivare som erbjuder privatlån till konkurrenskraftiga räntor. Därför bör man jämföra olika utbud innan man gör sitt val. Detta är dock både tidskrävande och dåligt för kreditvärdigheten, men genom att använda en jämförelsetjänst som Direkto slipper du arbetet.

Vad är ett privat/blancolån?

Ett privatlån, eller blancolån som det även kallas, är ett lån utan säkerhet avsett för konsumtion. Dessa lån ansöks vanligtvis om när konsumenten till exempel vill köpa en bil eller finansiera ett bröllop eller ett lån.

När ska man låna pengar?

Det kan uppstå en mängd olika situationer där man behöver ett lån snabbt. Fördelen med ett lån utan säkerhet, ett privat/blancolån, är att man själv väljer vad man ska spendera pengarna på. Du behöver alltså inte använda det till något specifikt för att ansöka om själva lånet. När du gör ditt lån måste du dock försöka hitta de bästa villkoren och överväga räntan, återbetalningstiden och lånebeloppet.

Jämför privatlån upp till 600,000 kr på Direkto

Direkto är en del av Svensk Fastighetsförmedling sedan 2020. Genom dem får kunder enklare tillgång till de bästa privatlånen till renoveringar, investeringar och andra oförutsedda kostnader. Direkto är alltså en låneförmedlare som jämför olika privatlån för att underlätta ditt sökande och därmed hitta de bästa lånen på marknaden!  

Direkto skriver själva att de värdesätter transparens och ärlighet. De respekterar de regelverk som finns och försöker inte att skönmåla lånprocessen. Istället vill de ge sina kunder en ärlig bild av hur processen ser ut och skydda dig som låntagare. De vill att sina kunder ska känna sig trygga med deras tjänst och känna att det är fördelaktigt att ansöka om lån via dem.

Kreditupplysning och kostnadsfri jämförelsetjänst

Direkto tar en kreditupplysning på dig när du gör en ansökan och delar med sig av den till många olika långivare. Alltså behöver du inte ta en kreditupplysning för varje låneansökan du gör; Direkto gör det åt dig – 1 gång. Detta resulterar i att du är mer troligt att få en lägre ränta samt så besparar du dig oerhört mycket tid.

Jämförelsetjänsten Direkto är kostnadsfri och kommer inte med några dolda avgifter. De tjänar pengar genom långivaren som du väljer att gå vidare med. Därför slipper de ställa krav på dig.

Så ansöker du om ett lån genom Direkto

Att ansöka om ett lån genom Direkto är enkelt, smidigt och billigt. Här går vi igenom ansökningsprocessen steg för steg:

  1. Fyll i ansökningsformuläret längst upp på Direkto.se
  2. Logga därefter in på Mina Sidor med BankID. Där kan du se dina låneerbjudanden.
  3. Välj det alternativ som passar dig och din ekonomiska situation bäst. Du kan räkna med att se pengarna på ditt konto inom 1–3 dagar beroende på bank.

Krav på dig som låntagare

De krav som ställs på låntagare varieras beroende på vilken långivare du väljer. Eftersom Direkto jämför lånen hos de olika låntagarna är de inte dem som sätter kraven. Här är några av de gemensamma nämnarna för de långivarna som Direkto samarbetar med:

  • Låntagaren måste vara minst 20 år
  • Låntagaren måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Låntagaren måste ha en anställning eller vara förtidspensionär/pensioner
  • Låntagaren måste ha betalat av lånet innan de blir 79 år
  • Låntagaren måste vara skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader
  • Låntagare får inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna

Som du säkert förstår blir det enklare för dig att få ett lov ju bättre ekonomisk situation du har. Det begränsar även antalet långivare man blir erbjuden ju mer betalningsanmärkningar man har.

Hitta ett lån med låg ränta

När vi ansöker om ett lån är det första vi tänker på att hitta ett lån med den lägsta räntan. Räntorna ändrar sig dock varje dag på marknaden, och detta gäller såväl bolån som privatlån. När det gäller privatlån utan säkerhet skiljer sig räntorna markant åt jämfört med andra lån. Normalt erbjudet nischbankerna nominella räntor så låga som 3%.

En låg ränta, när man talar om privatlån, avses vanligtvis ligga någonstans mellan 3,9% och 7,0%. Lånen som Direkto förmedlar ligger på 2,95% som allra lägst.

Har man en bra ekonomi, alltså en bra årlig inkomst, få betalningsanmärkningar, inga skulder osv kan man förvänta sig ett lån med låg ränta. Om det går att generalisera så klassas en bra lön som en inkomst på över 25 000 kr innan skatt för att få ett lån med låg ränta. Om ni är två sökande bör din medsökande åtminstone ha en lön på över 20 000 kr. Ni bör bägge två gärna ha haft en stabil inkomst de senaste 2–3 åren.

Kontakta Direktos kundtjänst

Uppstår de frågor innan du ansöker om ditt privatlån, under tiden lånprocessen startat eller efter ditt lån blivit nekat/beviljat kan du alltid kontakta Direkto. De försöker svara på alla frågor och är glada över att kunna hjälpa.

Du kan hitta svar på de mest förekommande frågorna i sin FAQ, men du kan även kontakta dem genom ett mailformulär på hemsidan, via telefon (020-252626) eller via mail ([email protected]). Deras öppettider är vardagar mellan 9-18.00

Direkto är alltså för den potentiella låntagaren som söker efter ett privatlån för att täcka oförutsedda utgifter eller andra utgifter som de behöver ett tillskott i ekonomin för att kunna genomföra. De erbjuder sina kunder en kostnadsfri tjänst som inte är bindande, där det endast gör en UC för att inte påverka kundens kreditvärdighet.

De är transparenta och ärliga och gör allt vad de kan för att deras kunder ska hitta det lån som passar dem och deras ekonomi bäst – med den lägsta räntan möjligt. Vi anser Direkto vara en professionell tjänst som söker efter att finna ett förmånligt lån till sina kunder. Det enda tråkiga skulle vara att de inte har öppet under helgerna.