Spartips

Få ordning på din ekonomiska hälsa med Anyfin

Anyfin är en ekonomisk plattform vars mål är att privatpersoner ska få de rätta verktygen för att kunna sköta om sin ekonomi på bästa sätt. Anyfin arbetar med att sänka kostnader för privatpersoners delbetalningar, kreditkortsfakturor och dyra smålån.

Vilka är Anyfin?

Anyfin är en plattform som lanserades 2018 och har sedan dess hjälpt tiotusentals människor att förbättra sin ekonomiska hälsa. Enligt dem själva har de sänkt deras kunders effektiva ränta med i snitt 64%. De är ett fristående konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn.

Vad gör Anyfin?

Anyfin baserar en majoritet av sitt arbete på en undersökning som Finansinspektionen gjort där det framkom att vart femte svenskt hushåll inte får pengarna att räcka till under en eller flera månader per år. Detta kombinerat med att de svenska kreditskulderna ökar lavinartat varje år gjorde att Anyfin kände att det var deras skyldighet att hjälpa svenska folket.

Med sin användarvänliga tjänst hjälper de privatpersoner sänka kostnaderna för sina delbetalningar, kreditkortsfakturor och andra, dyra smålån. De omförhandlar befintliga krediter istället för att ge nya, egna lån.

Så använder du Anyfin

Att använda Anyfin är superenkelt. Det enda du ska göra är att fota din faktura och därmed får du bättre ränta. Låter det för bra för att vara sant? Läs vår steg-för-stegguide så förstår du!

  1. Gå in på Anyfin.se
  2. Klicka på “Kom igång” på hemsidan
  3. Välj din nuvarande kreditgivare
  4. Ta kort på nuvarande faktura och ladda upp den via deras hemsida eller på mobilappen
  5. Identifiera dig med Mobilt BankID

När du signerar dig med BankID godkänner du att en kreditupplysning görs. Därefter gör Anyfin en bedömning av din kreditvärdighet och sätter en ränta. När räntan är satt presenterar de dig ett erbjudande och du får svar inom 24 h.

Erbjudandet du får av Anyfin är alltid bättre än ditt nuvarande avtal. Det enda du behöver göra för att förbättra din kredit är att tacka ja till deras erbjudande. Detta gör du genom att signera med BankID. När detta är gjort kommer Anyfin att lösa dina nuvarande krediter och lösa allt administrationsarbete. Du kommer därmed kunna se en översikt över dina nya avtal i appen.

Verktyg för bättre kontroll över pengarna

I Anyfins ekonomiapp erbjuder de sina kunder enkla verktyg för att de ska få mer kontroll över sin ekonomi. Dessa inkluderar:

Räntesänkare

Som namnet antyder kan du med hjälp av Anyfins app sänka din effektiva ränta på befintliga delbetalningar, kreditkort och privatlån.

Kreditblock

Kredit är lätta att ansöka om men svårare att bli av med. Som resultat av detta erbjuder Anyfin ett kreditblock via deras ekonomiapp, alltså ett verktyg för att du ska kunna bli spärra dig från kreditalternativ när du handlar online.

Bryggan

Anyfin förstår att alla kan hamna i en oförutsägbar situation där det krävs att man hostar ut mer pengar än vad man kanske har. För att inte ta en kredit med skräckhög ränta erbjuder Anyfin ett tillfälligt lån på 1 000 kr utan ränta och avgifter till sina kunder. Detta tillfälliga lån dras automatiskt tillbaka vid löning.

Abonnemang

Ännu ett verktyg som Anyfin erbjuder är deras Abonnemang. Detta innebär att du som kund får en bättre översikt på återkommande kostnader såsom abonnemang, prenumerationer och medlemskap.

Månadsekonomi

Sist men inte minst kan man tillgå en överblick över sin månadsekonomi på Anyfins app. Då kan man se vart sina pengar försvinner och därmed få hjälp att inte spendera mer pengar än man har.

Ränta och avgifter

Anyfins vision är att sänka dina månadskostnader. När de beräknar din ränta utgår de ifrån dina nuvarande ekonomiska förutsättningar och det är först efter att du skickat in en faktura samt fått en kreditprövning som de kan meddela dig om vilken ränta du får.

Anyfin tror på ärlighet och transparens och arbetar därför inte med några dolda avgifter. För att de ska tjäna något tar de dock betalt för amortering, ränta samt administrationsavgift. Du har alltid rätt att lösa din skuld i förtid utan extra kostnad. Du har inte möjlighet för att förlänga din återbetalningstid eftersom de inte vill höja dina räntekostnader.

Krav på dig som låntagare

Precis som vilken tjänst som helst där pengar är inkluderade måste användare uppfylla vissa krav. I Anyfins fall är det följande krav som ställs:

  • Vara minst 18 år gammal
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogen (dock accepteras kunder med betalningsanmärkningar, om de är äldre än 12 månader)

Anyfin har alltså inga specifika krav men mer grundläggande krav. De kräver inte att man har någon specifik typ av anställning, istället görs bedömningen helt utifrån dina förutsättningar.

Kundtjänst

Skulle det uppstå några frågor innan du börjar använda dig av Anyfins plattform, under tiden eller efter, finns deras kundtjänst där för att hjälpa dig. De erbjuder service både via Messenger, e-mail, telefon och chatt. Chatten är öppen dygnet 08-22.00 måndag till fredag, lördagar 10-16.00 och söndagar 10-18.00. Du når dem på telefon (08 665 60 60) vardagar mellan 08-17.00 alternativt maila dem när du vill på [email protected].

Vår bedömning av Anyfin att det är en fantastisk tjänst för omförhandling och sänkning av privatpersoners lån, krediter och delbetalningar. Enligt de recensioner vi kan läsa online ser vi att majoriteten av kunderna är nöjda med Anyfin. De får också ett stort plus för att tjänsten är gratis och att deras kundtjänst är tillgänglig veckans alla dagar. Något annat vi gillar är möjligheten för Bryggan, ett tillfälligt lån på 1 000 kr utan ränta och avgifter för att användarna ska få ekonomisk hjälp om det skulle krisa sig. Dessutom ställer de inte mer än grundläggande krav för sina användare, så att alla – oavsett förutsättningar – ska kunna förbättra sin privatekonomi.

Anyfin är med andra ord verkligen något för dig som inte vill nyttja mer lån, men istället få rätt verktyg för att kunna sköta din ekonomi på bästa sätt. Genom Anyfin får du den bästa möjligheten för att göra detta, och löpande hjälp av deras professionella service under tiden.