Investeringar

Ikano Bank-mobilapp recension

Ikano Bank har i dagsläget två appar kompatibla med smartphones och surfplattor: Skipp och Ikano Bank Planera. Bägge appar är perfekta för dig som vill ha mer ordning på ditt liv och din ekonomi. Vi kommer att ge vårt omdöme på bägge appar här för att du ska kunna skapa dig en så rättvis bild som möjligt av Ikano Banks mobilappar.

Skipp – skapa dig en smart ekonomisk överblick

Först och främst vill vi belysa Skipp som nog är favoriten av Ikano Banks appar. Genom Skipp kan du skapa dig en smart överblick över dina köp, poäng och erbjudanden. Perfekt för dig som vill samla allt som berör din privatekonomi på en och samma plats. Appen liknar mycket Google Wallet, om du känner den sedan tidigare. Man kan väl säga att Skipp är den svenska motsvarigheten till denna fantastiska app. Varför den heter Skipp har vi däremot ingen aning om. Kanske ett sätt för förbrukare att “skippa” krånglet?

Genom Skipp, som finns tillgänglig på Apples App Store så väl som Androids Google Play möjliggör det för dig att samla dina rabatt- och medlemskort. Du kan inte använda appen för att betala, men däremot kan du få en bättre översikt över dina rabatter så väl som medlemserbjudanden. Appen är helt kostnadsfri vilket som är ännu en del av fördelarna med den. Eftersom den är tillgänglig för alla kan vi inte annat än rosa Ikano Bank för Skipp!

Planera – planera din flytt i god tid

Förutom Ikano Banks app för att skapa sig en ekonomisk överblick, Skipp, har banken även utvecklat en app som definitivt underlättar flytten. Genom Planera kan du lägga till egna aktiviteter med deadlines och notifieringar för att flytten ska gå smidigt och enkelt. Samtidigt kan man lägga till utgifter och därmed hålla koll på din totala budget så du inte överstiger hur mycket pengar som slösas.

Det är helt enkelt den perfekta appen för dig som är igång med eller planerar en framtida flytt. Eftersom det är Ikano Bank som utvecklat appen är meningen såklart att appen ska användas för att göra flytten mer ekonomisk, och inte mer organiserad på andra sätt! Det enda negativa vi har att påpeka med appen är att det verkar som att den inte finns tillgänglig för Android-ägare. För iPhoneägare finns den dock att ladda ner på App Store helt kostnadsfritt!

Det känns lite omodernt av dem att de inte utvecklat en mobilbank, med tanke på att majoriteten av de banker som är etablerade i Sverige faktiskt har utvecklat en mobilanpassad plattform. Vi undrar därför vad det är som gör att de utvecklat två andra appar som fungerar som ekonomiska verktyg, men inte en mobilbank?

Sammanfattning av Skipp och Planera

För att sammanfatta det hela kan vi säga att bägge Ikano Banks appar är utmärkta verktyg för dig som vill underlätta vardagen något. Skipp är för dig som vill samla alla dina kort och erbjudanden på ett och samma ställe, medan Planera är en app för dig som vill göra din flytt mer ekonomisk. Vi tycker såklart det är synd att Ikano Bank inte utvecklat en mobilapp ännu.