Investeringar

Få ett lån utan UC med Creditsafe

Idag väljer många potentiella låntagare att avstå från kreditupplysning via UC när de ansöker om sitt lån. Detta för att ens kreditvärde och möjligheter för framtida lån påverkas negativt av för många kreditförfrågningar genom UC. Men det är omöjligt att hitta ett pålitligt lån utan kreditkoll. Du kan dock använda dig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC och då är Creditsafe en firma du kan känna dig trygg med att använda.

Vilka är Creditsafe?

Creditsafe är en av de ledande aktörerna bland kreditupplysningsföretag på den svenska marknaden idag. Företaget finns i 11 andra länder med en kundstock på över 100 000 kunder. Förutom att genomföra kreditupplysningar på privatpersoner och företag erbjuder Creditsafe även andra tjänster som framförallt riktar sig mot företag. De hjälper bland annat till med att generera fördelar till företags marknads- och försäljningsavdelningar och uppdatera kontakt- och adressinformation om deras kunder.

Varför låna utan UC?

Ett lån utan UC är något för dig som inte vill att den registrerade kreditupplysningen syns i UC:s register eftersom detta kan påverka ditt kreditvärde negativt. Den främsta anledningen till att man vill ta ett lån utan UC är alltså för att bibehålla en god kreditvärdighet. När du istället ansöker om ett lån där kreditupplysningen görs via ett annat kreditupplysningsföretag som Creditsafe blir det mer anonymt. Ett vanligt misstag många gör är att förväxla UC med en vanlig kreditupplysning. Du kan inte slippa en kreditupplysning när du ansöker om ett lån, däremot kan du slippa att Upplysningscentralen gör kollen.

Undvik att försämra din kreditvärdighet

Att ta ett lån utan UC kan vara smart då det inte påverkar din nuvarande kreditvärdighet hos UC. Om lånet du är intresserad av att ansöka om är för att täcka mindre utgifter, till exempel ett snabblån för att betala en reparation av bilen eller ett sms-lån för att finansiera en resa, är det därför bättre att använda dig av ett lån med Creditsafe som kreditupplysningsföretag. När du i framtiden ansöker om ett bolån eller liknande där UC är det enda alternativet slipper du oroa dig för att banken ser dina tidigare kreditförfrågningar.

Den främsta anledningen till varför så många människor väljer att inte ta ett lån från en långivare som använder UC är att det blir mer anonymt. Ingen annan kommer nämligen veta eller kunna se att du tagit ett lån då.

Låna med Creditsafe

Som tur är finns det andra stora aktörer inom kreditupplysning och här är Creditsafe en av de största på marknaden idag.

Det som skiljer Creditsafe och UC åt mest är att när en upplysning tas via UC så är den synlig för andra som tar en UC på dig. Dessa upplysningar syns 12 månader i Upplysningscentralens register.

När en kreditupplysning istället genomförs via Creditsafe så syns den endast för dem. Andra företag som tar en kreditupplysning på dig kommer alltså inte kunna se att Creditsafe redan gjort en. Det är med andra ord mer anonymt att använda sig av Creditsafe till skillnad mot UC.

Har du en massa smålån som försämrat din kreditvärdighet kommer till exempel banker och hyresvärdar kunna se detta om du gjort en kreditkoll med UC tidigare. Då kan du bli nekad att söka bostad eller få ett större lån som ett huslån. Just detta gör att många istället gärna vill ansöka om ett lån hos en långivare som erbjuder kreditkoll med en annan aktör än UC.

Vad ingår i Creditsafes personupplysningar?

När Creditsafe gör en kreditupplysning på dig inför ett lån är det en del olika ting de går igenom. Dessa inkluderar dina inkomstuppgifter de senaste 3 åren samt dina betalningsanmärkningar, din skuldsanering, utmätningsförsök samt aktuellt och historiskt skuldsaldo hos Kronofogden.

Creditsafe gör dessutom en riskbedömning för att prognostisera privatpersoners framtida betalningsförmåga. De går igenom din detaljerade personinformations som namn, personnummer och folkbokföringsadress. De undersöker huruvida du nu eller tidigare varit engagerad i någon styrelse samt om du har några fastighetsinnehav.

Fördelar med att låna genom Creditsafe

Tack vare att Creditsafe idag är världens mest använda kreditupplysningsföretag kan du känna dig trygg när du nyttjar dig av deras tjänster. Som du säkert redan förstått kan du med fördel välja att ansöka om ett lån och använda Creditsafe som kreditupplysningsföretag eftersom du därmed slipper få kreditupplysningen registrerad i UC:s register.

Creditsafe erbjuder trygga verktyg för att sina kunder ska känna sig säkra. Du kan låna ett belopp på max 45,000 kr för smslån och 75,000 kr för borgenslån. Allt för att du ska kunna täcka de kostnader som uppstått.

 

Så väljer du rätt långivare som använder sig av Creditsafe

Idag finns det många alternativ för dig som konsument att välja mellan. Du kan välja att ansöka om ett sms-lån eller snabblån som, precis som namnet antyder, innebär att ansökningen går snabbt och pengarna syns på ditt konto inom bara några få dagar. Det finns möjlighet för att välja större lån, som kanske används för att finansiera en kontantinsats till ett hus eller en ny bil.

Oavsett vad målet med ditt lån är det viktigt att du tar det på stort allvar. Du bör först och främst försäkra dig om att du har en tillräckligt hälsosam ekonomi i dagsläget. Du ska aldrig ta ett lån om du vet att framtiden ser mörk ut och att du knappast kan återbetala det igen.

En annan sak du måste undersöka är vilken typ av lån som passar dig bäst. Behöver du ett litet belopp eller ett stort belopp? Hur hög är räntan och vad ska pengarna användas till? När du vet ungefärligt hur stort belopp du behöver och vad lånet ska användas till så är det dags att hitta en långivare som passar dig och din ekonomi bäst.

Idag finns det en mängd olika långivare som använder Creditsafe som kreditupplysningsföretag. Undersök de olika aktörerna och välj därefter en långivare vars fördelar klart utmärker sig jämfört med de andra.

Kontakta Creditsafe

Om det uppstår frågor innan eller när du använder dig av Creditsafe som kreditupplysningsföretag kan du som privatperson så väl som företagare vända dig till Creditsafes kundtjänst. Du kan kontakta dem via ett kontaktformulär på hemsidan, via deras mail ([email protected]) eller ringa till dem på 031-725 50 00.