LånaSpartips

Bolån och privatlån utan säkerhet hos Swedbank

Genom den svenska banken Swedbank har man möjlighet att betala, spara, låna och försäkra. Kanske är man i behov av en hemförsäkring, bostadsförsäkring, personförsäkring eller så vill man spara pengar till pensionen, i fonder, med hjälp av aktier eller starta ett sparande till sitt barn. Därtill kommer Swedbank väl tillhands för de som vill ta ett bolån, billån, privatlån eller ett lite större lån för att täcka tidigare smålån. Med andra ord finns det mycket som man kan åstadkomma om man vänder sig till den banken som sammanlagt har flest kunder i Sverige och de baltiska länderna – Swedbank.

Bolån hos Swedbank

När det gäller bolån och liknande lån på ganska stora belopp vänder dig många till storbankerna då de oftast har lägre räntor än långivare på nätet. En av dessa storbanker är Swedbank, och de tillåter en att snabbt räkna på sitt boende via deras lånekalkyl. Här anger man huruvida det är en villa, en bostadsrätt eller ett fritidshus som man vill låna pengar till, ungefär hur mycket boendet kommer att kosta, hur stor kontantinsats man är villig att betala (måste vara minst 15 % av bostadens totala värde) samt uppskattad driftskostnad. Utifrån detta kommer Swedbank att ta ett beslut kring om man har en ekonomi som är stabil nog för att få ett lån samt hur stort detta lån får lov att vara.

Om man därtill väljer att låna pengar tillsammans med en familjemedlem eller dylikt kommer chansen att få sitt lån beviljat att öka drastiskt. Med två låntagare har man inte enbart två inkomster, utan om en person för någon anledning inte skulle kunna betala tillbaka på lånet så finns det alltid den andra låntagaren som kan ta över. Detta gör lånet mer riskfritt för Swedbank.

Privatlån hos Swedbank

Olyckan kan alltid vara framme där bilen plötsligt lägger av eller en kylvara slutar att fungera. Om sparbössan inte räcker till kan det då vara läge för ett lån, och hos Swedbank kan man ta ett privatlån för just de här situationerna. Privatlånet som man ansöker om hos Swedbank får ligga på allt mellan 20 000 kr och 500 000 kr, och det är fullt möjligt att låna dessa pengar utan säkerhet. Vid många typer av lån är man tvungen att uppvisa säkerhet i form av en bostad, ett fordon eller ett liknande värdefullt objekt som banken kan beslagta om det skulle vara så att man inte kan betala tillbaka lånet, men alla har inte möjligheten att uppvisa någon säkerhet – och det är här som privatlån utan säkerhet hos Swedbank kommer väl tillhands.

Villkoren för att få möjlighet att ta ett privatlån hos Swedbank är bland annat att man måste vara minst 18 år gammal. Lånekontrakt är nämligen ett juridiskt bindande kontrakt som man enbart kan skriva på om man är myndig. Därtill måste man ha en stabil inkomst och inga betalningsanmärkningar. Om man kan leva upp till de här kraven är det fritt fram att ansöka om ett lån och att beräkna ens månadskostnad.