LånaSpartips

SBAB Bank för billiga bolån

Att köpa en ny bostad är sannerligen ett stort steg i ens liv, och i många fall kan man då vara i behov av rådgivning, vägledning och inte minst ett bolån. På grund av det faktum att bolån i de flesta fallen är ganska stora vill man gärna ha de bästa möjliga villkoren med så låg ränta som möjligt samt en återbetalningstid som passar ens individuella behov. För att åstadkomma detta kan det vara en god idé att titta närmare på SBAB, en bank som slog upp portarna år 1985 och fullkomligt ägs av den svenska staten.

Att ta ett lån hos SBAB Bank

Oavsett om man är intresserad av ett lån som privatperson eller ett lån till ett fastighetsbolag eller bostadsrättsförening så finns det mycket att ta del av hos SBAB Bank. De jobbar flitigt mot att erbjuda Sveriges bästa bolån. Själva processen av att låna till en bostad tar inte alltför lång tid så länge man uppfyller villkoren och har möjligheten att själv betala 15 % av bostadens insats. Det man först av allt bör göra innan man kastar sig in i ett lån är att använda bolånekalkylen som talar om för en hur mycket man får lov att låna baserat på ens livssituation. Genom att fylla i civilstånd, sysselsättning, nuvarande boende, vilken bostad man är intresserad av att låna och mer därtill kan man snabbt se vad SBAB har att erbjuda en.

När detta väl är klappat och klart är man medveten om vilken prisklass som man kan lägga sig på när man letar efter boende, och när det är dags att börja gå på visningar så är det hög tid att ansöka om ett lånelöfte från SBAB Bank. Detta är giltigt i tre månader, och om ändringar sker är det lätt som en plätt att göra en ny ansökan online. Vid kommande budgivning är det sedan av yttersta vikt att man kontaktar SBAB Bank för att gå igenom lånelöftet och se till så att allting för närvarande är giltigt.

Krav för att få låna hos SBAB Bank

Oberoende av vilken långivare eller bank som man vänder sig till kommer det att finnas diverse krav som man måste uppfylla innan man har tillåtelse att låna pengar. Hos just SBAB erbjuds lån på allt mellan 200 000 kr och 8 000 000 kr. Det beloppet som man lånar får inte överstiga 85 % av bostadens värde, och man behöver därför med andra ord själv betala 15 % i kontantinsats.

Om man vill få sitt lån beviljat kommer man att behöva vara folkbokförd i Sverige, inte ha några betalningsanmärkningar samt vara en eller flera låntagare med en stadigvarande inkomst. Hur stor inkomsten måste vara är fullt beroende på hur mycket man planerar att låna, hur ens ekonomiska situation ser ut samt huruvida man har en medlåntagare eller inte. Med dessa punkter i åtanke kan man redan idag söka om bolån genom att besöka en av SBABs banker eller genom att ansöka digitalt.