Ekonominyheter

Att välja rätt bank kan bli en resa till solen

Det lönar sig att titta lite extra på villkoren när man väljer vilken bank man ska bli kund hos. Genom att jämföra de olika bankerna när man exempelvis ska ta ett lån, så kan man spara mycket pengar. Dessa pengar kan sedan användas till något betydligt roligare, som en resa till solen.

Att välja bank tillhör inte de där sakerna som de flesta av oss tycker tillhör kategorin av saker som vi sätter etiketten roligt på. Snarare tvärtom. Men genom att vara aktiv när man väljer vilken bank eller låneinstitut man ska bli kund hos så kan man göra stora besparingar.

Om du till exempel har en anledning till att ta ett lån för exempelvis att köpa ny bostad eller kanske ett så kallat konsumtionslån, då är det många som går till den bank de har sitt lönekonto och andra bankkonton hos. De tycker det känns enklast och många tror att det ändå inte spelar så stor roll vilket företag de tar lånet hos.

Detta är inte riktigt sant. Dels så är låneförfarandet en enkel process hos de flesta banker och låneinstitut, sen finns det stora pengar att spara. Precis som i andra branscher så är det stor konkurrens mellan de olika företagen som lånar ut pengar. Den gemensamma nämnaren är att de slåss om att ha dig som kund.

Genom att jämföra villkoren så kan man spara pengar på lägre räntor och slopade avgifter. Pengar man kan lägga på en ny resväska.

Spara till en ny resväska?

Nu är det ju inte bara resväskan man kan lägga de sparade pengarna på, utan en hel resa till solen. Men en bra resväska är ett bra första steg. Glöm inte att det finns olika sorters resväskor, de skiljer sig i storlek och de skiljer sig i material.

Ska man till solen från Sverige är sannolikheten stor att man flyger. De som hanterar bagage på flygplatserna är inte kända för sin aktsamma teknik. Därför bör du skaffa en hård resväska. Dessutom är resor till solen sällan weekendresor, så en resväska av modell större kommer behövas.

Så, med hjälp av rätt strategi när du letar lån så är sannolikheten stor att du har råd med både resväska och resa.