SpartipsEkonominyheterInvesteringarLåna

JAK Medlemsbank med ett unikt koncept

De som vill bli erbjudna trygga tjänster från en rättvis bank kommer att finna många positiva aspekter av att använda just JAK Medlemsbank. Denne unika bank är medlemsägd och drivs på principen av att de som är medlemmar inom JAK lånar ut sina pengar till JAK Medlemsbank utan att ta ut någon ränta. Detta tillåter JAK Medlemsbank att låna ut pengar utan att behöva lägga på inlåningsräntor, och istället kommer de som sparar att motta sparpoäng som antingen kan användas när man själv vill ta ett lån eller så kan man donera dem till en annan medlem som är i behov av dem. Valet är upp till en själv.

Att ta ett blancolån hos JAK Medlemsbank

Trots att JAK Medlemsbank har ett mycket unikt koncept kommer man fortfarande att stöta på de ordinära typerna av lån som man kan se hos de flesta bankerna och långivarna. Ett särskilt populärt lån är blancolånet som tillåter en att låna upp till 100 000 kr utan att behöva uppvisa säkerhet. Om det är ett flertal personer i samma hushåll som lånar pengar så är det max 200 000 kr per hushåll som gäller. Det som behövs för att få tillgång till detta lån är en tillsvidareanställning samt att man inte har några betalningsanmärkningar som kan få det att se ut som om man är slarvig med sin ekonomi.

När blancolånet väl har tagits är det upp till en själv vad man vill använda pengarna till. Kanske är det dags för en utomlandsresa, renovering i hemmet, en begagnad bil, en sprillans ny dator eller någonting helt annat. Det är dessutom inte ovanligt att man tar just ett blancolån för att betala av flera mindre lån som tidigare har tagits. Många smålån kan se till så att räntorna skjuter i höjden samtidigt som betalningarna varje månad blir mindre överskådliga, så här kan man sannerligen gynnas av att ta ett lite större blancolån.

Att ta ett bolån hos JAK Medlemsbank

Ett av de dyraste inköpen som man någonsin kommer att göra i livet är att införskaffa sig en bostad – vare sig det är tal om en bostadsrätt, ett fritidshus eller en villa. Det är få personer som under ens livstid kommer att ha möjlighet att spara ihop alla pengarna som behövs för att köpa en bostad, och just därför finns de händiga bolånen där för en. Med ett bolån behöver man enbart betala 15 % av bostadens värde i kontantinsats medan man kan låna de resterande 85 %.

Tack vare det faktumet att bolån ligger på ganska stora belopp med en lång återbetalningstid är det inte sällan som räntan är relativt låg. Hos JAK Medlemsbank ligger räntan på omkring 2-4 % medan återbetalningstiden är högst 50 år. Om man är intresserad av att ta reda på mer om JAK Medlemsbanks lån eller hur denne unika bank fungerar är det bara att ta en tur över till deras hemsida.