Spartips

Applikationer som hjälper dig att spara pengar

Det är inte alltid lätt att spara pengar när i princip allting runtomkring oss kostar. Det kan då både vara tal om nöjen, räkningar, plötsliga utgifter, mat eller transport från och till arbetet. Lyckligtvis nog finns det ett och annat tips som man kan tillämpa för att se till så att man sparar mer pengar varje månad, och för att få tillgång till dessa tips är det en god idé att vända sig till olika mobila applikationer. Tro det eller ej finns det vissa appar som specifikt riktar sig till att hjälpa privatpersoner med att spara pengar varje månad.

Lägg upp en budget

Innan vi går igenom vilka applikationer som kan vara händiga i ens vardagliga liv ska vi tala lite kort om ett ypperligt tips som kommer att göra pengasparandet enklare än någonsin. Man hör säkerligen ofta tal om att det är gynnsamt att lägga upp en budget, men det finns en anledning till varför det nämns så ofta: det är ett mycket hjälpsamt tillvägagångssätt.

När man lägger upp en budget får man först av allt kika på sin inkomst och sedan dela denne i fyra delar – en för varje vecka. Då får man snabbt reda på hur mycket man kan spendera varje vecka för att fortfarande ha nog med pengar för att klara sig. Därefter drar man bort alla de fasta utgifterna såsom räkningar och hyra. Det är dessutom en god idé att lägga undan lite pengar åt sidan för att agera som sparpengar. Dessa kan man sedan ta fram om en plötslig utgift skulle dyka upp, såsom att ens kylskåp plötsligt brakar samman eller om bilen behöver repareras. Med en budget får man helt enkelt koll på sin ekonomi som aldrig förr.

Ta en titt på följande appar

Matpriskollen

Det är inte sällan som alltför mycket pengar försvinner ut på mat, läsk och godis. Just därför kan man spara en stor mängd pengar på att vända sig till applikationen Matpriskollen. Den här appen tillåter en att hitta butiker i närheten, jämföra de olika priserna, kika på de olika erbjudandena som affärerna har just nu samt att skapa inköpslistor. Tack vare Matpriskollen blir det lätt som en plätt att hålla reda på hur mycket mat man köper och se till så att man alltid får de billigaste varorna.

Dreams

Applikationen Dreams är en tjänst som ser till så att man kan sätta upp olika mål gällande hur mycket man vill spara och under hur lång tid. Därefter fixar applikationen sparandet.

https://www.youtube.com/watch?v=hsdeIh-A4JA

Tink

Om man inte alltid är medveten om hur mycket man spenderar kan Tink komma väl tillhands. Den här applikationen kan kopplas till ens kort, och kommer sedan att kontrollera ens spenderande för att visa vad man lägger pengarna på. Med hjälp av Tink kan man sedan lägga upp en budget och jämföra diverse lån som kan vara av intresse. Med några av applikationerna ovan kommer sparandet att bli lätt som en plätt.