Spartips

Säker internetbank med Trygghetspaket från Northguard

Du gör förmodligen dina bankärenden via din internetbank, vilket både är smidigt och lätt, men visste du att det är viktigt att skydda din dator och i slutändan dig själv, när du hanterar personuppgifter på internet? Du har kanske koll på det mesta, men om inte så kan du med fördel läsa vidare. Här vi tar nämligen upp de säkerhetsaspekter som är viktiga, för att kunna utföra bankärenden eller andra viktiga ärenden på internet, utan att ta en massa risker.

Säkerhet på internet är ett brett begrepp som täcker många olika saker. Vad man menar med internetsäkerhet kan alltså betyda någonting i en situation, men något helt annat i en annan situation. Det gäller därför att veta vad man behöver för att skydda sig, när man surfar runt på olika hemsidor eller gör ärenden via internetbanken exempelvis. Att man behöver ha något typ av skydd gentemot de hot som finns på internet, är de flesta klara över och det kan ett antivirusprogram ordna, men det är inte alla som håller måttet.

Ett vanligt antivirusprogram fokuserar övergripande på de generella hoten som finns på internet, medan trygghetspaketet från Northguard ger dig en helhetslösning, något som kan löna sig i slutändan.

Hur skyddar Northgurads trygghetspaket?

Genom att ge ett heltäckande skydd blir säkerheten högre. Det är givetvis viktigt att man fortfarande är uppmärksam, när man surfar runt på internet. Det är viktigt att vara vaksam och tänka på att inte bara lämna ut känsliga uppgifter hur som helst. Men när du befinner dig på en hemsida som internetbanken behöver du kunna känna dig säker på att du kan utföra dina bankärenden utan att du behöver vara orolig för att dina personuppgifter eller bankuppgifter hamnar i fel händer eller på något sätt skulle komma de kriminella till godo.

Trygghetspaketet från Northguard ger dig en hög säkerhet genom de olika funktioner som programmet erbjuder sina användare. De olika funktionerna är bland annat antispam, antivirus, e-postskydd och obegränsad hjälp via fjärrstyrning. Det betyder att du kan få hjälp av experterna på Northguard direkt i din dator. Fjärrstyrning är ett sätt för experterna att kunna gå in i datorn och direkt utföra de åtgärder som behövs, om det skulle behövas vill säga.

Diverse funktioner

Programmet erbjuder en två-stegs brandvägg. Det vill säga att det inte är som en helt vanlig brandvägg som finns i de flesta persondatorerna runt om i hushållen här i landet, utan en brandvägg som har en säkerhet utöver det vanliga och som kort och gott kan beskrivas som en extra säker brandvägg till din dator. Utöver den hjälp du kan få direkt i din dator finns det givetvis en kundsupport.

Om man tittar generellt på kundsupporten ges de flera olika möjligheter till att skapa kontakt. Dels via telefon och e-post, men även via chatt. Något som allt fler uppskattar. Att kunna skriva en fråga och få direktkontakt med en medarbetare är något som tydligtvis allt fler uppskattar idag och på den punkten lever Northguard upp till standarden på marknaden mer än väl.

Vi har tittat på trygghetspaketets olika funktioner och hur trygghetspaketet ger användaren en heltäckande säkerhet på internet, något som är viktigt när man gör viktiga ärenden via datorn som exempelvis via banken eller när man på annat vis hanterar känslig information.