Investeringar

Så kommer du igång med valutahandel

Om du har bestämt dig för, eller åtminstone funderar på att börja med valutahandel undrar du säkert hur man kommer igång på bästa sätt. Som med all annan sorts trading och investering krävs det kunskap och skicklighet. Det betyder dock inte att du behöver vara något proffs.

Det går att lära sig relativt snabbt hur man genomför valutahandel på bästa sätt. Nedan går vi igenom vägen dit på bästa sätt för att underlätta processen för dig. Så fortsätt läs vidare och lär dig mer om valutahandel!

Först och främst: bekanta dig med fenomenet

Innan du kommer igång med någon sorts trading är det viktigt att du är väl införstådd i vad det är du handlar med. Valutahandel, också kallat Forex Trading, innebär att man investerar i en valuta framför en annan.

Det innebär kortfattat att man till exempel förväntar sig att dollarn försvagas i värde mot euro, och just därför investerar man i euro eftersom du tror att de i framtiden är värda mer än dollarn. Men oroa dig inte, du behöver inte själv hålla koll på massa mynt och sedlar. Idag sker valutahandel på plattformar som till exempel Avanza, eToro och 1k daily profit.

Valutahandel innebär inte att du som trader äger en valuta. Istället lånar du en viss valuta under din handelsperiod. Denna handelsperiod motsvarar den period där du tror att valutakursen förändras.

Välj en bra trading-plattform

Som vi varit inne på i tidigare stycke genomförs valutahandel på plattformar tillägnat trading. Du kan välja en av de ovan nämnda plattformarna, alternativt göra en enkel Google-sökning själv för att komma igång. På en plattform som någon av de ovan nämnda kommer du snabbt och enkelt igång med valutahandel på ungefär samma sätt som du hade gjort om du investerat i exempelvis aktier.

När du väljer din plattform för valutahandel är det viktigt att du har en del ting i åtanke. Du bör, till exempel, försäkra dig om att plattformen är licensierad. Samtidigt vill du gärna veta att pengarna är försäkrade och skyddade.

Vill du handla med annat än valuta, som aktier eller kanske kryptovalutor är det bättre att leta efter en plattform som inriktar sig på detta. Inom kryptovärlden finns det till exempel kryptoroboter som bitcoin code. Dessa säljer och köper kryptovalutor som Bitcoin baserat på värdet på marknaden.

Var medveten om riskerna & börja handla!

När du är väl påläst om valutahandel och hittat en plattform att genomföra din handel på kan du äntligen komma igång. Innan du verkligen börjar handla är det dock viktigt att du är medveten om de risker som finns med valutahandel. Det finns alltid en chans för förlust, så se till att inte spendera mer pengar än du har råd med.

Börjar du konservativt och använder sunt förnuft behöver du inte bekymra dig så mycket. Samtidigt behöver du inte handla med mer än någon tusenlapp i början, så börja med de små stegen tills du byggt upp en handelsstrategi som fungerar för dig.

Du kommer inte bli ett proffs på valutahandel över en dag, men ju mer du läser på och ju bättre din strategi blir desto bättre kommer din trading att bli.