Ekonominyheter

Planera en budgetvänlig semester i Göteborg

Semester – visst är det ett ord som alltid tar fram härliga minnen? Total avkoppling, ett skönt umgänge och varma dagar. Men semester brukar också resultera i stora utgifter, utgifter som man kanske inte riktigt räknat med när man planerade semestern. Vilken tur att vårt avlånga land är fyllt med stadspärlor att besöka, som vår allas favorit: Göteborg!

Om du och familjen eller kompisgänget planerar en semester till Göteborg i sommar kommer ni inte bli besvikna. Det finns massvis av vackra naturområden att skåda, gamla gator att vandra på och massvis av kulinariska upplevelser att åtnjuta. Är er budget tight behöver ni inte vara bekymrade. Ta del av våra tips för en budgetvänlig semester i Göteborg.

Spendera en förmiddag i Slottsskogen

Skiner solen? Vad passar då bättre att göra en dag i Göteborg än att ta med ditt resesällskap till Slottsskogen, tvärs över gatan från den botaniska trädgården. Här finns det ett vackert skogsområde att vandra genom, ett zoo för barn med bland annat älgar, får, sälar och pingviner, och inte minst en vacker park att ta det lugnt i.

Upplev Göteborg med anor från 1600-talet

Om ni gärna vill uppleva det autentiska Göteborg bör ni definitivt besöka Kronhuset och Kronhusbodarna. Det ligger bakom Gustaf Adolfs torg och är en av stadens äldsta bevarade byggnader. Här anordnas det olika evenemang årligen som kan vara värda att besöka om det passar med tiden när ni är i Göteborg.

Ta del av gratis konserter på Göteborgsoperan

Föreställningar på Göteborgsoperan är tyvärr många gånger kostsamma. Men det finns sett att komma in och se Göteborgsoperan och konserter utan att behöva spräcka sin resebudget. Göteborgsoperan låter nämligen besökare ta del av gratiskonserter på utvalda lördagseftermiddagar. Så innan ni bokar resan kan det vara värt att se om ni lyckas ta del av ett sådant bra erbjudande!

Besök Röda Sten Konsthall

Intresserad av kultur och konst? Varför inte besöka Röda Sten Konsthall, ett icke-vinstdrivande kulturcenter. Här finns det ett flertal kostnadsfria evenemang som alla under 26 år kan ta del av. För de vuxna finns det fyra våningar av nutida konstverk att upptäcka, och för de yngre finns det en graffitivägg vid namn Draken på vilken man kan släppa loss sin kreativitet.