Investeringar

Kom igång med CFD Trading

CFD har blivit en väldigt populär sorts derivatprodukt som möjliggör det för investerare att effektivt spekulera i marknadsindex utan att behöva handla med de underliggande tillgångarna. Förutom möjligheten att handla med CFD online erbjuder dessa mångsidiga instrument många fler fördelar.

Nedan har vi sammanställt en helt kostnadsfri guide till CFD Trading, särskilt anpassad nybörjaren.

Vad definierar CFD?

CFD är en förkortning av “Contracts for Difference”. Det är finansiella derivat som investeraren kan handla med utan att faktiskt äga de underliggande tillgångarna. CFD är ett avtal mellan en köpare och en säljare som föreskriver att en av parterna måste betala skillnaden mellan priset när avtalet ingicks och någon gång i framtiden när det upphör.

De underliggande tillgångarna kan i grund och botten vara allt möjligt, som aktier, fonder, kryptovalutor, råvaror och så vidare. Derivaten kan man handla med hos onlinemäklare.

Vad är CFD trading?

CFD trading möjliggör det således för investeraren att spekulera i kortsiktiga prisrörelser. När man handlar med CFD handlar man med marginal och kan därmed sälja (gå kort) om man tror att priserna kommer att sjunka eller köpa (gå lång) om man tror att de stiger.

Att gå kort och gå lång är viktiga begrepp inom CFD trading. Även om det kan låta konstigt och komplext är det faktiskt en av de största fördelarna med att handla med just CFD. Gentemot många andra investeringsmarknader tillåter CFD nämligen trading utan lånekostnader eftersom man inte äger den underliggande tillgången. Istället spekulerar man bara på prisrörelsen!

Som trader bestämmer du själv när du ska ingå i ett CFD kontrakt och när du ska avsluta det. Det vill säga att det är upp till dig att förutsäga kloka val och agera efter detta.

Kom igång med CFD trading idag

Är du helt ny inom världen för CFD trading kan det vara smart att börja med ett demokonto. Detta är möjligt hos de flesta tradingplattformar och är ett sätt att komma in i det utan att riskera ett eget kapital.

När du känner dig tillräckligt förberedd för att handla med CFD “på riktigt” är det bra att börja med en liten summa pengar. Att tillåta utgifterna att vara små innebär att du kan lära dig av dina misstag utan att förlora för mycket pengar. Utöver detta är det bra att använda dig av riskhanteringsverktyg som stopp och limits. På så sätt minimerar du risken av stora förluster ännu mer.

Kom ihåg att trading med CFD innebär risktagande så var väl insatt i det innan du börjar handla!